Veilig op pad

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

vlagRegio – We trekken er met z’n allen massaal op uit met caravan, camper, tent of boot. Helaas moeten jaarlijks veel uitstapjes of vakanties onderbroken worden door bijvoorbeeld ongelukken met gas, elektriciteit of vuur. Met een paar maatregelen kunt u een hoop leed voorkomen.

Brandweer Zuid-Holland Zuid geeft u dan ook graag enkele tips.

Veiligheid aan boord
Op een boot kunt u moeilijk vluchten, daarom is voldoende veiligheid erg belangrijk.

Breng alle opvarenden op de hoogte van de vluchtwegen en het gebruik van vlucht- en blusmiddelen. Zorg voor voldoende reddingsvesten en bewaar ze op een toegankelijke plaats. Controleer regelmatig de isolatie van de afvoer van de motor en zorg dat het motorcompartiment en de motor schoon zijn. Let bij het tanken erop dat er geen brandstof op hete motoronderdelen valt.

Veiligheid in caravan en camper
Comfort op vakantie wordt steeds belangrijker en daarom nemen we graag huishoudelijke apparaten en andere elektronica mee op reis. Let er goed op dat u speciale campingapparatuur gebruikt met een laag stroomverbruik. Wanneer u elektriciteit op de paal aansluit op de camping aansluit, kunt u op de paal zien wat de maximale toegestane verbruik is.

Het is aan te raden om jaarlijks de gas- en elektrische apparatuur te laten keuren bij uw dealer. Daarbij is het gebruik van lpg in gasflessen levensgevaarlijk en verboden. Kies altijd de juiste drukregelaar tussen gasfles en gasapparaat. De vereiste gasdruk vindt u op het typeplaatje van het gasapparaat.

Veiligheid in de natuur
Lekker zelf gevangen vis roosteren of met z’n allen rond een kampvuur op het strand is natuurlijk heel gezellig! Maar ga zorgvuldig om met open vuur in de natuur. Het brengt namelijk risico’s met zich mee. Zeker als het al een tijdje droog is.

Maak alleen een vuurtje op plaatsen waar dat mag en maak nooit een vuur op bos- of heidegrond. Stook ook niet in de buurt van ontvlambare zaken, zoals een hooiberg, tent of overhangende takken. Houd blusmaterialen, zoals water en zand bij de hand.

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit bericht kunt u terecht op de website van uw brandweerkorps; www.brandweerzhz.nl. Natuurlijk kunt u ons ook per e-mail bereiken op [email protected] of op het telefoonnummer 088- 636 5000


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren