Gespreksavond over de bezuinigingen in de gemeente Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Schermafbeelding 2014-08-21 om 13.51.43OUD-BEIJERLAND – De aanhoudende financiële crisis en de overheveling van een aantal taken van de Rijksoverheid naar de gemeenten zorgen ervoor dat gemeente Oud-Beijerland moet bezuinigen. Daarbij kijken we naar onze kerntaken. Wat zijn onze kerntaken en welke taken kunnen we overlaten aan de samenleving? Dit brengt lastige keuzes met zich mee, maar ook kansen voor onze partners en inwoners.

Uitnodiging
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om weloverwogen keuzes te maken. Daarom nodigt zij u van harte uit om tijdens een interactieve avond het gesprek aan te gaan met andere inwoners, betrokken partners en de gemeenteraad. Tijdens de avond komen twee thema’s aan bod: bibliotheek en cultuureducatie (theater en muziek). De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 september van 19.30 tot 22.00 uur in sociaal cultureel centrum de Lindenhoeve (Steenenstraat 24).

Doel en opzet van de bijeenkomst
In de bijeenkomst richten we ons op twee bezuinigingsvraagstukken:

  1. “Hoe kunnen we met lagere kosten de bibliotheekvoorziening in Oud-Beijerland in stand houden en tegelijkertijd met de bibliotheek aansluiten op de behoeften van vandaag?”
  2. “Hoe ondersteunen we als gemeente cultuureducatie in Oud-Beijerland gelet op de kantelingsgedachte, waarbij verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor de organisatie van hun aanbod? Welke rol heeft de gemeente in het aanbod van cultuureducatie, zonder het zorgdragen voor de instandhouding ervan over te nemen?”

Tijdens de bijeenkomst kunt u met de gemeenteraad, inwoners en andere partners over één van de thema’s in groepen in gesprek gaan. Elke groep bespreekt de toekomstige rol van de gemeente en gaat op zoek naar oplossingsrichtingen, waarmee we samen verder kunnen. Een onafhankelijke gespreksleider begeleidt de avond.

Vervolgproces
De uitkomsten van de gespreksavond worden meegenomen in de uitwerking van de bezuinigingsvoorstellen, die het college aan de gemeenteraad voorlegt.

Aanmelden
Wilt u meedenken over één van deze thema’s? Meld u dan voor maandag 15 september aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld hierbij het thema waarover u wilt meepraten (bibliotheek of cultuureducatie) en met hoeveel personen u komt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.