Gratis workshops tips en trucs voor het lenen van e-books in de Bibliotheek 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

BibliotheekHoeksche WaardGrote schrijvers en recente titels. Via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn tal van aansprekende e-books te leen. Hoe werkt dit en hoe krijgen leners de e-books op hun tablet of e-reader? Speciaal om iedereen wegwijs te maken zijn er deze maand twee workshops over het lenen van e-books in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Bibliotheekleden hebben vrij toegang tot een grote collectie e-books van circa 7.000 e-books, met ook veel recente titels. Van grote schrijvers als Anna Enquist, Maarten ‘t Hart (auteur van Nederland Leest in november), Arthur Japin, Paolo Coelho, Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Hella S. Haasse, Thomas Lieske en Thomas Rosenboom komt vrijwel het totale oeuvre beschikbaar. Voor het eind van het jaar komen daar nog minstens 1.000 titels bij.

Tijdens de workshops neemt Mediacoach Agnes van Lent de deelnemers stap voor stap mee in de wereld van de e-books. Aan de orde komen onder meer het aanmaken van een account bij het e-bookplatform en het zoeken en binnenhalen van e-books op een e-reader, laptop/pc of tablet. De deelnemers krijgen veel achtergrondinformatie om thuis zelf aan de slag te gaan met het lenen van e-books.

De workshops zijn gratis toegankelijk met een bibliotheekabonnement, maar aanmelden is verplicht. Inschrijven kan bij de Bibliotheek in de buurt of via het aanmeldformulier op www.debhw.nl.

De workshop wordt in september tweemaal gegeven:

  • 22 september 15:00 – 16:30 uur in bibliotheek Puttershoek
  • 24 september 9:30 – 11:00 uur in bibliotheek ‘s-Gravendeel

Let op: wie een eigen laptop of tablet meeneemt, kan direct aan de slag


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.