Campagne Samen meer Hoeksche Waard van start

75

logo1HOEKSCHE WAARD – De gemeenten in de Hoeksche Waard krijgen vanaf 1 januari 2015 extra taken op het gebied van jeugd, zorg en werk. Dat betekent iets voor iedere inwoner in de Hoeksche Waard. Om inwoners hierover te informeren, start op 24 september de regionale campagne ‘Samen meer Hoeksche Waard’. Niet alleen wordt op die dag de nieuwe website samenmeerhoekschewaard.nl gelanceerd, ook gaat vanaf die datum een campagneteam met de inwoners van de vijf gemeenten in gesprek. De eerste gemeente die het team aandoet is Oud-Beijerland. Van 10.00 tot 11.30 is het team aanwezig op de weekmarkt. Ook wethouder Ina van der Werf maakt deel uit van het campagneteam.

Iedereen doet mee

De extra taken die de gemeenten in de Hoeksche Waard er vanaf 2015 bij krijgen, betekenen niet alleen een extra inspanning voor de gemeenten. Omdat de gemeenten meer moeten gaan doen met minder geld, moeten zij de eigen kracht van inwoners aanspreken. Ze gaan – onder meer door deze campagne – jong en oud stimuleren op wat zij zelf kunnen en wat zij hun omgeving kunnen bieden. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard willen toe naar een samenleving waarin iedereen meedoet als dat mogelijk is. Waarin inwoners zolang mogelijk zelf de regie over hun leven voeren en elkaar ondersteunen. Dit betekent overigens niet het einde van de verantwoordelijkheid van gemeenten. Wanneer inwoners het zelf of met behulp van hun netwerk niet afkunnen, kunnen zij bij de gemeente terecht.

Website

Om deze nieuwe manier van denken en doen onder de aandacht te brengen van haar inwoners, start op 24 september de campagne ‘Samen meer Hoeksche Waard’. De campagne laat Hoeksche Waardse voorbeelden zien van mensen die helpen en worden geholpen. Ze worden op allerlei manieren samengebracht. Diverse middelen worden ingezet om de inwoners in deze regio over de veranderingen te informeren. Denk hierbij aan een serie advertorials in de huis-aan-huisbladen, een themakrant en flyers en posters bij bijvoorbeeld bibliotheken en huisartsen. Ook zoekt het campagneteam haar inwoners op. Na de kick off in Oud-Beijerland, is het team aanwezig in onder meer Numansdorp, (30-9), ’s-Gravendeel (3-10), Korendijk (11-10), Puttershoek en Strijen (beide 8-11). Alle relevante informatie over de veranderingen op het gebied van jeugdhulp, maatschappelijke ondersteuning en werk staat op de nieuwe website samenmeerhoekschewaard.nl. De oude website hoekschewaardvoorelkaar.nl gaat hierin op. Op deze site kunnen mensen per mail hun vragen indienen. Ook bij de Wmo-loketten van de gemeenten kan men met vragen terecht. De telefoonnummers staan op de website.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.