Doe mee met golf, judo of karate tijdens de Brede Schoolweken in Cromstrijen

145

IMG_9734 kopieCROMSTRIJEN – De Brede Schoolweken gaan weer van start. Van maandag 6 oktober tot en met vrijdag 7 november 2014 krijgen alle bassischoolleerlingen uit de gemeente Cromstrijen de kans om kennis te maken met diverse sportverenigingen. Ook na schooltijd is er een actief programma. “Het is belangrijk dat kinderen sporten”, aldus wethouder Pieter Paans. “Maar het is soms best lastig een keuze te maken. Tijdens de Brede Schoolweken kunnen ze kennismaken met diverse sporten. We hopen ze op deze manier enthousiast te maken voor een bepaalde sport!”

Gedurende vier weken werkt de Brede School samen met verschillende sportverenigingen om de basisschoolleerlingen te laten bewegen. De kinderen krijgen les van karatevereniging Gojukai, judoschool Yoshi Kai, badmintonvereniging VTO, golfclub Cromstrijen en dansschool Balance’th.

Circus en bootcamp

Naast het aanbod onder schooltijd zijn er ook sportieve activiteiten na schooltijd. Zo kunnen de kinderen aankomende weken een dansworkshop volgen, meedoen in het circus en deelnemen aan een echte kinderbootcamp! Woensdag 22 oktober kunnen de kinderen vrij zwemmen in zwembad de Waterstee in Numansdorp voor €1,-.

Talenten ontdekken

Met deze Brede Schoolactiviteiten wil de gemeente ervoor zorgen dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen, meer gaan bewegen, hun talenten leren aanspreken en ontdekken, en stimuleren dat kinderen actiever gaan deelnemen aan de samenleving. De activiteiten die vanuit de Brede School plaatsvinden zijn gericht op sport, cultuur, natuur & milieu en muziek & dans.

Impuls

De Brede Schoolactiviteiten en het Jongerenwerk heeft de gemeente uitbesteed aan V&R Welzijn. Het Rijk wil samen met gemeenten met de sport-onderwijs-, en cultuursector een structurele impuls geven aan het realiseren van zogenaamde combinatiefuncties in gemeenten. In de gemeente Cromstrijen worden de combinatiefuncties uitgevoerd door V&R Welzijn.

Aanmelden

Voor meer informatie over de activiteiten kunt u kijken opwww.jongcromstrijen.nl of op de scholensite van uw kind. Hier kunt u uw kind(eren) ook opgeven. U kunt ook contact opnemen met Brede School coördinator Ilse Corvers:[email protected]/ 06-19600676


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.