Het regent lintjes in Cromstrijen

0
471

IMG_8978_siteOp vrijdag 25 april 2014 om 9.30 uur ontvingen vijf inwoners van de gemeente Cromstrijen een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Jan Luteijn reikte de onderscheiding uit aan de heer Herweijer, de heer Hermes, mevrouw van der Giesen-Langerak, de heer Piederiet en de heer Vollaard. De vijf gedecoreerden leveren allen een bijzondere bijdrage aan de samenleving.

De heer A.J. (Ad) Herweijer (11-12-1952)

  • De heer Herweijer ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet (sinds 1973) als kerkorganist van de gereformeerde gemeente in Klaaswaal.

De heer G.P.J. (Gijs) Hermes (03-04-1953)

  • De heer Hermes ontvangt de onderscheiding voor zijn activiteiten op het terrein van dierenwelzijn en scouting. Sinds 1991 is hij chauffeur van de Dierenambulance Hoeksche Waard en van 1995 tot 2000 was hij bestuurslid van de Stichting Dierenambulance. Daarnaast was de heer Hermes jarenlang betrokken bij de Stichting Scouting Driestromengroep in Numansdorp. Zo was hij instructeur, jeugdleider, verhuurder van het clubhuis en redacteur van het verenigingsblad.

Mevrouw T.P. (Teuntje) van der Giesen-Langerak (08-05-1946)

  • Mevrouw van der Giesen-Langerak ontvangt de onderscheiding voor haar activiteiten op het gebied van kerkelijk leven. Zo zet zij zich in als vrijwilliger en bestuurslid van de Hervormde Gemeente Zuid-Beijerland, was zij leider van de zondagsschool en is zij sinds 2001 ouderling en secretaris van de Commissie van Kerkrentmeesters. Ook is mevrouw van der Giesen-Langerak lid van de Kerkenraad (sinds 2001), lid van het College van Diakenen (sinds 2005) en lid van de vrouwenorganisatie Passage.

De heer H. (Hans) Piederiet (11-06-1954)

  • De heer Piederiet ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet (sinds 1976) als zwemtrainer bij Zwem- en Poloclub Numansdorp. Hij bedenkt en schrijft trainingsprogramma’s. gaat altijd mee naar de wedstrijden van zijn pupillen en is ook actief bij trainingen van de KRING Rotterdam. Als trainer heeft hij meerdere pupillen die met het Nederlands Kampioenschap mogen meedoen en ook vaak in de medailles vallen. Hij is o.a. de eerste trainer van Lennart Stekelenburg geweest.

De heer P. (Piet) Vollaard (26-01-1951)

  • De heer Vollaard ontvangt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet aan bestuurslid van de Oranjevereniging in Klaaswaal (1992-2001). Daarnaast is de heer Vollaard organisator van de jaarlijkse Dodenherdenking in Klaaswaal (sinds 1995). Ook is hij sinds 2001 lid van kerkenraad, ouderling secretaris van het college van kerkrentmeesters, kerkvoogd en lid van het Moderamen van de Protestantse Gemeenschap Nieuwland.

De heer Herweijer, de heer Hermes, mevrouw van der Giesen-Langerak, de heer Piederiet en de heer Vollaard werden op vrijdag 25 april 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje‑Nassau.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.