Jeugdbrandweer Oud-Beijerland pakt zilver bij landskampioenschappen hogedruk spuiten in Hoofddorp/Schiphol.

132

1174733_702776919798783_6986640903193856631_nHoofddorp – Zaterdag 27 september heeft het aspirantenteam van jeugdbrandweer Oud-Beijerland meegedaan aan de landskampioenschappen hogedruk die werdengeorganiseerd door (jeugd)brandweer Hoofddorp/Schiphol onder het toeziend oog van stichting jeugdbrandweer Nederland. 

Het aspirantenteam moest uitrukken voor een middelbrand ter assistente van jeugdbrandweer Hoofddorp aan de Sloterweg. Jeugdbrandweer Hoofddorp was ingezet op een motorbrand. Dat het hier de motor van een Boeing 747 op de luchthaven Schiphol betrof maakte de landelijke finale bijzonder.

Jeugdbrandweer Hoofddorp was ingezet op de motorbrand, de taak van jeugdbrandweer Oud-Beijerland bevond zich in de Boeing 747 waar twee vuurhaarden waren. Zowel in het vrachtruim als een doorslag naar de passagiersruimte. Hierop werd dan ook vakkundig ingezet door de jeugdbrandweerleden. In de passagiersruimte werd een slachtoffer aangetroffen. Deze is met brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Nadat de vuurhaarden waren geblust is er geëvalueerd middels de AAR (AfterActionReview).

Dat het tijdens de landelijke finale hogedruk ging om techniek, tactiek en inzet wisten de 10 beste jeugdbrandweerteams van Nederland. Maar dat zij moesten uitrukken voor dit scenario had niemand durven dromen. Hoewel Jeugdbrandweer Oud-Beijerland technisch de beste van de dag was, pakte toch jeugdbrandweer Hoogeveen het goud met de meeste bonificatie punten op o.a. red- en speeltijd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.