Eerste Informatiepunt Wonen, Welzijn & Zorg officieel geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Dhr. Boudewijns, voorzitter van de lokale ANBO in 's-Gravendeel, nam de opening voor zijn rekening. (Foto: Arie Pieters/HW Wonen©)
Dhr. Boudewijns, voorzitter van de lokale ANBO in 's-Gravendeel, nam de opening voor zijn rekening. (Foto: Arie Pieters/HW Wonen©)
Dhr. Boudewijns, voorzitter van de lokale ANBO in ‘s-Gravendeel, nam de opening voor zijn rekening.
(Foto: Arie Pieters/HW Wonen©)

‘s-Gravendeel – Een feestelijke middag afgelopen vrijdag 3 oktober in het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ’t Weegje, want daar werd namelijk het eerste Informatiepunt Wonen, Welzijn & Zorg geopend. De officiële opening werd verricht door dhr. Herman Boudewijns van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk en tevens voorzitter van de lokale ANBO.

Het informatiepunt is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen HW Wonen, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard. Bij HW Wonen viert men dit jaar op verschillende manieren het 100-jarig bestaan van de sociale woningbouw in de Hoeksche Waard. Dit gebeurde ondermeer met het uitbrengen van een fraai jubileumboek, het organiseren van een vrijwilligersdag, waarop vrijwel alle medewerkers een dag vrijwillig aan de slag gingen bij een maatschappelijke organisatie in de regio en ook wat betreft de zorg & welzijn wilde men graag haar steentje bijdragen aan de samenleving in de Hoeksche Waard. Dit gebeurde dus nu middels de opening van het allereerste Informatiepunt Wonen, Welzijn & Zorg, waar mensen straks op maandag, woensdag en vrijdag terecht kunnen voor hun vragen betreffende wonen, welzijn en zorg. Het ‘s-Gravendeelse informatiepunt kan ook gezien worden als een pilot voor de rest van de Hoeksche Waard. Omdat in het Dienstencentrum op dezelfde dag de ‘Dag van de Ouderen’ werd georganiseerd konden veel senioren meteen even binnenlopen bij het informatiepunt.

Vertrouwen

De eerste bezoekers van het Informatiepunt. (Foto: Arie Pieters/HW Wonen©)
De eerste bezoekers van het Informatiepunt.
(Foto: Arie Pieters/HW Wonen©)

‘s-Gravendeel is niet toevallig uitgekozen voor het realiseren van een eerste informatiepunt voor wonen, welzijn en zorg. Herman Boudewijns gaf hierop een toelichting in zijn toespraak, waarbij hij ook memoreerde aan de inmiddels lange geschiedenis van samenwerken op met name het gebied van de ouderenzorg in het Kildorp: ‘Ruim 25 jaar geleden vond een wethouder dat het beter kon voor wat betreft de samenwerking in ons dorp. Na heel wat gesprekken is toen de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk opgericht. In het bestuur zaten mensen van de gemeente ‘s-Gravendeel, de ouderenbonden, kerken, het Rode Kruis, de zorginstellingen, kortom teveel om allemaal op te noemen.

Toen ik vijftien jaar geleden gevraagd werd om namens de ANBO zitting te nemen in het bestuur zag ik er al snel de meerwaarde van in. Er is echter in de afgelopen jaren veel veranderd. Zorg-organisaties, gemeenten en woningstichtingen fuseerden, maar toch bleven we elkaar met uitgestoken hand benaderen. Uiteindelijk is men nu tot een verregaande samenwerking gekomen. Wat mij betreft geweldig. Ik ben er trots op dat in ons dorp deze pilot mag starten.’, aldus Herman Boudewijns. Die zijn toespraak afsloot met een oproep aan de gemeenten in de regio om liefst zoveel mogelijk ‘aan te haken’ bij deze samenwerking tussen Wonen, Welzijn & Zorg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren