Landelijk Ebola informatiepunt geopend

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Ebolavirus 208Maandag 20 oktober 2014, is het RIVM Ebola-informatiepunt geopend. Dit gratis landelijke telefoonnummer 0800 – 0480 is opengesteld voor mensen die vragen hebben over ebola.

Het informatiepunt is bedoeld voor algemeen publiek en is op werkdagen geopend van 8.00 – 18.00 uur. Iedereen die vragen heeft over ebola kan dit gratis nummer bellen. Als het nodig is worden mensen doorverwezen naar andere instanties voor specifieke informatie.

Op 16 oktober kondigde minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dit initiatief aan na een bijeenkomst met Europese ministers voor Volksgezondheid in Brussel. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gevraagd deze telefoonlijn te realiseren.

Ebola is een ernstige infectieziekte die op dit moment heerst in drie West-Afrikaanse landen: Liberia, Sierra Leone en Guinee. Volgens de laatste cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zijn er ruim 9200 mensen besmet geraakt met het ebolavirus. Ruim 4500 mensen zijn inmiddels aan deze ziekte overleden. Om verspreiding van de ziekte naar andere landen te voorkomen, worden nationaal en internationaal maatregelen genomen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren