De eerste paal is geslagen voor multifunctionele accommodatie ‘t Koetsveld in Westmaas

760

11202844_885279854867271_6370259701310183726_nWESTMAAS – Op woensdag 20 mei is de eerste paal geslagen voor project ’t Koetsveld in Westmaas. Onder toeziend oog van alle aanwezigen werd deze handeling verricht door de oudste en jongste leerling van de beide basisscholen en onder toeziend oog van wethouder Van Etten en de heren Tuk (CSG de Waard) en Van Heeren (ACIS).

Bekijk op de Facebookpagina van gemeente Binnenmaas de foto’s van dit feestelijke moment waarbij veel leerlingen, leraren, ouders en inwoners aanwezig waren.

11269757_885279791533944_1224731435203035571_o

Realisatie multifunctionele accommodatie

Stichting Acis, CSG de Waard en gemeente Binnenmaas werken samen aan de realisatie van een multifunctionele accommodatie (mfa) met scholen en gymzaal in Westmaas. Inmiddels is het ontwerp van de mfa goedgekeurd, is de omgevingsvergunning verleend en zijn de ‘oude’ scholen gesloopt. En nu is dus de eerste paal geslagen.

De mfa wordt een gebouw waarin beide basisscholen, maar ook de gymzaal een plek vinden onder één dak. De gymzaal is niet alleen bedoeld om te sporten, er is ook een podium aanwezig om uitvoeringen te kunnen geven. De gymzaal is ook beschikbaar voor dorpsfeesten. Bij het ontwerpen van het gebouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo komen er zonnepanelen op het dak en is gekozen voor een mos-sedum dak.

Vooruitlopend op de verhuizing naar de nieuwe school, zijn ‘De Vlashoek’ en ‘De Weerklank’ inmiddels tijdelijk gehuisvest in een noodgebouw op het terrein van de ijsbaan. Het bevalt de scholen prima om samen in één gebouw te zitten. Dat al regelmatig samen wordt opgetrokken bleek ook weer bij het slaan van de eerste paal. Acht van de 142 heipalen zijn beschilderd door de leerlingen van beide scholen. Per groep (1 t/m 8) is één paal beschikbaar die door zowel kinderen van ‘De Vlashoek’ als ‘De Weerklank’ wordt beschilderd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.