10 jarige Thijmen den Otter uit Puttershoek Zuid-hollands kampioen 1000 meter atletiek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De 10 jarige Thijmen - Foto CAV Energie

Barendrecht – Zaterdag 27 augustus stonden de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen op het programma bij organiserende vereniging CAV Energie te Barendrecht. Voor de 10 jarige Thijmen den Otter uit Puttershoek stond er wel wat druk op als club kampioen. Uiteraard wilde hij deze titel ook van Zuid-Holland hebben.

Er stonden nog 30 andere deelnemers aan de start. Vanwege de grote hoeveelheid deelnemers trok Thijmen na het startschot gelijk van leer en sloeg direct een gat met de concurrentie. Zo bleef hij uit het gedrang en vertrouwde op zijn eigen snelheid en kunnen.

Het veld werd door de harde start van Thijmen al snel uit elkaar geslagen. Na pas 200 meter gelopen te hebben kwam Thijmen alleen door met op enkele meters achter hem nog 1 atleet van AV Fortuna. De volgende 2 rondes gebruikte Thijmen om snelheid te verdelen zodat hij de race behouden uit kon lopen. Met een uiteindelijke voorsprong van ruim 20 meter op de nr 2 en een keurige tijd van 3:29:43 mag Thijmen zich  een jaar lang Zuid Hollands Kampioen op de kilometer noemen.

Een prestatie waar Thijmen meer dan TROTS is. Deze prestatie had Thijmen niet kunnen leveren zonder de goede begeleiding van zijn trainers.

Volgende week de laatste competitie wedstrijd  waar Thijmen momenteel 2e staat , dan zit het baanseizoen zo goed als op en bereidt Thijmen zich langzaam voor op komend crossseizoen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren