Startsein voor bouw nieuwe woningen Poortwijk III in Oud-Beijerland

0
406

Foto start bouwOUD-BEIJERLAND – Donderdag 30 oktober was opnieuw een feestelijke dag voor Poortwijk III. Wethouder Johan van Buuren gaf samen met een koper en een huurder op een originele manier het startsein voor de bouw van 34 nieuwe woningen. Zij deden dit door twee mijlpalen (voor de koop- en de huurwoningen) de grond in te slaan met grote, feestelijke hamers. Zij werden daarbij geassisteerd door de manager Vastgoed & Gebiedsontwikkeling Marco Langerak en adjunct-directeur van HW Wonen Bert van der Ent.

Koop- en huurwoningen
De tweede fase bestaat, net als de eerste fase, uit koop- en huurwoningen. De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De achttien huurwoningen (zestien sociale huurwoningen en twee vrije sector woningen) in deze fase zijn ontwikkeld voor woningcorporatie HW Wonen. Alle woningen zijn ontworpen door Klunder Architecten in Rotterdam.

Snelle verkoop
De koopwoningen in deze fase zijn, net als de woningen die in juni zijn opgeleverd, in heel korte tijd verkocht. Aannemer Kroon & de Koning kon daardoor al snel starten met de voorbereidingen voor de bouw. Wethouder Van Buuren: “Het is geweldig dat we nu alweer de start van de bouw van de tweede fase kunnen vieren. Zeker in deze tijd waarin de verkoop van nieuwe woningen onder druk staat. De gevarieerde en ruime opzet van de wijk spreekt veel mensen aan. Daar zijn wij als college erg blij mee!”

De eerste werkzaamheden op de bouwplaats vinden vanaf begin november plaats.

Wijk
In 2012 werden de eerste 22 koopwoningen van Poortwijk III opgeleverd, in juni van dit volgden nog eens 18 huur- en 13 koopwoningen. VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt in totaal circa 114 koop- en huurwoningen in Poortwijk III.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.