Oud-Beijerland verkozen tot 2e Roparunner dorp van het jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

14572766_520913831440997_829411679721785344_nOUD-BEIJERLAND – Vrijdag 7 oktober werden tijdens de Doelenavond van de Roparun de Roparunnersteden van 2016 bekend gemaakt. Het doorkomstcomité Oud-Beijerland was ook weer uitgenodigd. De verrassing was groot toen bekend werd gemaakt dat op de route vanuit Parijs, Oud-Beijerland als tweede is geëindigd. Aan deze tweede prijs is een bedrag van € 25.000,– gekoppeld. Dit bedrag moet besteed worden aan plaatselijke initiatieven die passen bij de doelstellingen van de Roparun, steun aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Het is de eerste keer dat Oud-Beijerland bij de Top 3 eindigt!

“Het is natuurlijk fantastisch dat we deze prijs winnen, we zijn er enorm blij mee en ook trots op. Wie had dat ooit gedacht dat we tussen twee carnavalssteden zouden staan met zo’n mooie cheque. Maar wat mogelijk nog mooier is, dat we nu met dit bedrag weer iets mogen terug geven aan mensen met kanker uit onze directe omgeving. Graag ontvangen we suggesties hiervoor vanuit de gemeenschap van Oud-Beijerland of de rest van de Hoeksche Waard.” Namens het Doorkomstcomité Oud-Beijerland waren aanwezig Jan Hakvoort, Adri de Groot, Joop Simons en Cobi Crucq. Het Doorkomstcomité bedankt alle teams die op Oud-Beijerland hebben gestemd. De winnende gemeente op de route Parijs is Zele. Zij gingen met een bedrag van € 50.000,– naar huis; de derde plaats is voor
Ossendrecht/Woensdrecht, goed voor een bedrag van € 12.500,–. Op de route Hamburg eindigde Zutphen op de eerste plaats, Ede op de tweede plaats en
Almelo als derde.

Tijdens het Pinksterweekend (14-16 mei) liepen 333 teams in estafette in twee dagen vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. De steden worden gekozen door de deelnemers die mogen stemmen op de stad die volgens hen de leukste en gezelligste doorkomst heeft georganiseerd. De feestelijkheden in de plaatsen die de teams passeren zijn voor hen een grote steun in de rug op deze enorme zware tocht. Het Doorkomstcomité Oud-Beijerland probeert ieder jaar weer iets toe te voegen aan de feestelijkheden. Zo langzamerhand is het bijna een compleet lint langs de route door het dorp dat begint bij het kantoor van de Schep Groep. Op deze locatie wordt stevig uitgepakt als een eerste welkom met veel activiteiten en muziek georganiseerd en gesponsord door de Schep Groep. Ook de
brandweer haalt hier alles uit de kast voor een groots onthaal. Het doorkomstcomité brengt veel versieringen aan op de route en inmiddels worden de bewoners
langs de route ook steeds enthousiaster. Steeds vaker zijn er huizen, tuinen of delen van straten versierd. Ook in centrum is het altijd een drukte van belang met veel muziek en gezelligheid. Alle teams worden hier persoonlijk welkom geheten door speaker Ruud van der Heijden; hun teamnummer, naam van het team en soms ook wetenswaardigheden of bijzonderheden van de teams schallen door het dorp.
Dit geeft de teams een enorme boost, je ziet ze als het ware opveren.

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en is meer dan 73 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten zijn 1.400 projecten ondersteund die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Roparun 2017

In 2017 start de Roparun op zaterdag 3 juni in Parijs en Hamburg. Op maandag 5 juni, tweede Pinksterdag, komen ze weer door Oud-Beijerland.
Suggesties voor besteding van de gewonnen prijs kunnen worden gestuurd naar [email protected] of u kunt contact opnemen met Cobi Crucq via telefoonnummer 06 12 20 06 85.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren