OUD-BEIJERLAND WERKT SAMEN MET CAVENT TUIN

0
717

Cavent Tuin 2OUD-BEIJERLAND – ‘Je tuin in veilige handen’, is het aansprekende en veelzeggende motto van leerwerkbedrijf Cavent Tuin. Dit leerwerkbedrijf is onderdeel van Cavent, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking die, op een jaar na, een halve eeuw geleden werd opgericht.

Samenwerking

Cavent Tuin wil mensen met een beperking vaardigheden leren om aan het werk te komen. Met als ultieme doel: een reguliere baan in de groensector!

Inmiddels is een aantal medewerkers van Cavent Tuin ook al gespot in en tussen het openbaar groen in gemeente Oud-Beijerland. Dat heeft alles te maken met het recent gestarte samenwerkingsproject tussen de gemeente en het leerwerkbedrijf.

Enthousiast

Het college – in de persoon van wethouder Ina van der Werf-Weeda (zorg) en wethouder Piet van Leenen (openbaar gebied) – juicht deze samenwerking toe. “Fantastisch dat deze mensen een kans krijgen om werkervaring en vakkennis op te doen binnen onze gemeente”, vertelt Ina enthousiast. “En al helemaal omdat dit in ons openbaar groen mogelijk is,” vult collega-wethouder Piet aan. “Op deze manier slaan we immers twee vliegen in één klap”.

De Cavent Tuin medewerkers worden ondersteund en bijgestaan door Gerard Oudijk van team Buitenruimte.

Maar alvorens aan de slag te gaan, willen de ‘nieuwe medewerkers openbaar groen’ eerst op de foto met de beide wethouders. En wat is dan een mooiere plek dan tussen de fruitbomen voor het gemeentehuis

Cavent Tuin 1


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.