Burgemeester bevestigt eerste bord voor burgerinitatief buurtpreventie WhatsApp in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Whatsapp PoortwijkOUD-BEIJERLAND – Bewoners en bezoekers van Poortwijk kunnen er niet meer om heen: het burgerinitiatief ‘buurtpreventie WhatsApp’. Maandagmorgen bevestigde burgemeester Klaas Tigelaar hoogstpersoonlijk officieel het eerste bord bij de Kreekbrug. Overigens geldt dit ook voor bezoekers en bewoners van de andere wijken waar buurtpreventie WhatsApp actief en operationeel is (Zoomwijck, Zinkweg en delen van wijk Croonenburgh). Daar worden vandaag en morgen namelijk ook borden opgehangen.

De gemeente Oud-Beijerland hoopt binnenkort ook te starten in Zuidwijk en de Zeeheldenwijk. Burgemeester Klaas Tigelaar is blij met het initiatief en geeft aan dat het van harte ondersteund wordt door gemeente en politie. Met dank aan een aantal betrokken wijkbewoners.

Het doel is dat mensen (lees: wijkbewoners) via WhatsApp met elkaar in verbinding komen en samen een bijdrage leveren aan een veilige woon- en leefomgeving. Immers, als lid van een Buurtpreventie WhatsApp-groep kunnen inwoners gezamenlijk een groot gebied in de gaten houden. Bovendien zijn ze zich meer bewust van de dingen die in de buurt en directe omgeving gebeuren.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat de buurtpreventie WhatsApp meldingen overbodig maakt. Er moet altijd als eerste 112 worden gebeld. Vervolgens kunnen buurtbewoners via de WhatsApp-groep geïnformeerd en opgeroepen worden om eventueel mee en uit te kijken bij verdachte situaties.

Iedere wijk is/wordt verdeeld in kleinere delen waarvoor een WhatsApp-groep wordt gemaakt. Deze groepen worden beheerd door wijkbewoners die zich daarvoor hebben aangemeld bij de gemeente. Na hun aanmelding worden de mensen ingedeeld in de groep (postcode) die overeenkomt met de plek waar zij wonen.

Meer informatie vindt u op oud-beijerland.nl/whatsappgroepen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren