36 uur onafgebroken oliebollen bakken, Cindy doet het

Pascal Kerpel
2 Min Read
Foto: Kerpelfotografie

Het is midden in de nacht en Oud-Beijerland ligt er verlaten bij. Alleen bij de oliebollenkraam hoor je het geluid van pruttelend vet en vrolijke stemmen. De toonbank staat vol met schalen, gevuld met oliebollen en appelbeignets. Cindy de Poorter is eigenaresse van De Oliebollenkraam in centrum Oud-Beijerland. Samen met haar man en een collega zijn ze de hele nacht hard aan het werk.
Geschreven door: Cathy van Essen

De hele dag en nacht voor oudejaarsdag is Cindy druk bezig met oliebollen bakken. ‘Ik ben vanochtend om 5:00 uur begonnen en morgenmiddag om 17:00 stoppen we pas’. De vermoeidheid is te horen aan haar stem en te zien aan haar gezicht maar ze gaat gewoon door. ‘Het is soms moeilijk vol te houden maar we doen het voor de blije gezichten en liefde die we krijgen. We staan er al 40 jaar en onze klanten komen trouw elk jaar oliebollen halen, dus dan moet ik één dag per jaar heel hard voor hun werken maar dat loont ook.’

In de kraam zijn meerdere grote kommen beslag te vinden en de toonbank komt met de minuut steeds voller te liggen. Cindy: ‘We maken deze dag wel duizenden oliebollen. We berekenen het per uur en we moeten dan zo veel uur werken, anders hebben we gewoon niet genoeg’.

Foto: Kerpelfotografie

De volgende ochtend om 6:15 begint de drukte en de rij is niet meer weggegaan. ‘Het is nu bijna 16:00 en we zijn al bijna uitverkocht. Ik ben echt super trots en ik vind dit een mooie afsluiting van 2021’.

Meer weten? Beluister hier het audioverslag van Pascal Kerpel: 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel