Brandweer Oud-Beijerland rukt uit voor koolmonoxide-/COvergiftiging

0
373

imageOud-Beijerland – Woensdagavond 29 oktober werden de vrijwilligers van Brandweer Oud-Beijerland opgeroepen om onder de hoogste prioriteit (Prio1) uit te rukken naar de MH Trompstraat voor een Koolmonoxide/CO alarm. De Officier van dienst (OVD) en de AGS (adviseur gevaarlijke stoffen) waren eveneens opgeroepen.

De 112 meldkamer die bij aankomst van de brandweer nog steeds met de persoon aan de lijn zat om deze bij bewustzijn te houden, had de persoon naar buiten gepraat. De doorgeven verschijnselen aan de alarmcentrale vermoede een koolmonoxide-/COvergiftiging. Dat dit juist was werd duidelijk na metingen in de woning. De oorzaak werd ook gevonden. De klep van de openhaard weigerde open te gaan wat rook/CO in de woning veroorzaakte.

Persoon is ter controle door de ter plaatse gekomen ambulance meegenomen. Na de woning geventileerd te hebben, waren de waardes weer goed. Hierop in de brandweer retour kazerne gegaan.

Tijdens de terugweg naar de kazerne werd de TS727 doorgestuurd naar de Willem van Vlietstraat alwaar een buitenbrand was gemeld. Politie die als eerste ter plaatse was melden een kleine brand. De TS727 heeft een kleine nacontrole gedaan en ging vervolgens inzetbaar.

Bron: Facebook Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.