Burgemeester bezoekt diamanten bruidspaar Roest in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

bruidspaar roestOUD-BEIJERLAND – En opnieuw is Oud-Beijerland een diamanten bruidspaar rijker… maandag 17 november 2014 was het namelijk 60 jaar geleden dat de heer C.J. (Cees) Roest (87) en mevrouw G.K. (Gerda) Roest-Bulthuis (84) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 30 juli 1927 in Warmond. De wieg van de bruid stond op 17 september 1930 in Leiden. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Leidens Ontzet

Bruid en bruidegom ontmoetten elkaar – met dank aan gezamenlijke vrienden – tijdens het jaarlijkse evenement ‘Leidens Ontzet’ op 3 oktober. Een ontmoeting met verstrekkende gevolgen… uitmondend in de huwelijksvoltrekking op 17 november 1954.

Werk

De heer Roest verdiende zijn dagelijks brood als bouwkundig hoofdopzichter bij gemeente Rotterdam. Een aantal grote gebouwen, brandweerkazerne, (oude) Dijkzigt ziekenhuis en de vuilverbranding op de Maasvlakte houden de herinnering aan zijn veertig jarig dienstverband levend. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij in Indië, waar hij verantwoordelijk was voor het ‘morsen’.
Mevrouw Roest werkte, naast de zorg voor het huishouden, parttime in de Bijenkorf in Rotterdam. Ook was zij coupeuse.

Kinderen

De heer en mevrouw Roest kregen drie dochters en daarnaast is de familie uitgebreid met twee kleindochters en twee achterkleinzoons. Eén dochter emigreerde naar Zwitserland; de twee andere dochters wonen in Amsterdam en Oud-Beijerland. Dit was dan ook de reden dat het echtpaar naar Oud-Beijerland verhuisde. Daarvoor woonden zij namelijk in Rotterdam en Pendrecht.

Hobby’s

Het echtpaar vermaakt(e) zich in hun vrije tijd met hobby’s als schilderen, tennissen, fietsen (bruidegom) en spelletjes spelen op de iPad, Facebook en skypen met hun dochter in Zwitserland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren