AH Van der Poel krijgt compensatie van Gemeente Binnenmaas voor zondagsopenstelling

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
ah1_F0A5C2EA3C9827BAC1257C5000569D97_1‘S-GRAVENDEEL – Albert Heijn der Poel uit ‘s-Gravendeel krijgt compensatie van de gemeente Binnenmaas voor de zondagen die de winkel eerder dit jaar ten onrechte de deuren niet mocht openen. Het gaat om €12.500 dat meldt het Algemeen Dagblad.
Van der Poel wilde dit jaar graag de deuren openen op zondag, maar de christelijke partijen van de  gemeente Binnenmaas probeerde daar eerder een stokje voor te steken en verbood hem op die dag open te gaan. De kerken en de christelijke politieke partijen in de gemeente Binnenmaas wilden de zondagsrust handhaven. De rechter moest er uiteindelijk aan te pas komen en die oordeelde dat de maatregelen van de gemeente Binnenmaas onterecht was

In de vier maanden dat Van der Poel geen omzet kon draaien op zondagen is nu een akkoord bereikt over een bedrag van €12.500, waarvan de gemeente Binnenmaas zelf €2500 bijdraagt. Het restant van het bedrag wordt door de verzekering van de gemeente opgehoest.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren