Oud-Beijerland een diamanten bruidspaar rijker

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-BeijerlandOp dinsdag 16 december 2014 is het namelijk 60 jaar geleden dat de heer J. (Jan) Strijder (91) en mevrouw A.T. (Fia) Strijder-Hofman (85) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven.

De bruidegom zag het levenslicht op 5 september 1923 in Amsterdam. De wieg van de bruid stond op 25 februari 1929 in Groningen. Burgemeester Klaas Tigelaar bracht het jubilerende bruidspaar een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Economische crisis
Amsterdam en Groningen… het lag, gelet op de afstand, niet echt voor de hand dat Jan en Fia elkaar zouden ontmoeten. Dat het toch gebeurde, is te danken aan de economische crisis in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Als gevolg daarvan verhuisde de schippersdochter, samen met haar ouders en broer naar Rotterdam-Zuid. En laat Jan daar nou net in de buurt in ‘de kost liggen’ vanwege de emigratie van zijn ouders, broers en zussen naar Zuid-Afrika. Kerkelijke visite aan huis bracht beiden bij elkaar.

Woonplaatsen
Na hun huwelijk op 16 december 1954 woonde het stel in Rotterdam-Hoogvliet, Rotterdam-Pendrecht, Nieuw-Beijerland en – sinds 1980 – in Oud-Beijerland.

Werk
De heer Strijder verdiende zijn dagelijks brood onder meer als gaslaborant en leidinggevende bij Shell. Mevrouw Strijder had de zorg voor het huishouden, maar werkte daarvoor als doktersassistente.

De bruidegom leest graag en houdt van een goed gesprek. De bruid was meer dan vijftig jaar actief betrokken bij het Rode Kruis in Rotterdam. Ook is zij nog steeds sportief actief.

Kinderen
De heer en mevrouw Strijder kregen drie kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen met wie ze regelmatig optrekken.

IMG_3038.JPG


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren