Oud-Beijerland klaar voor sfeervolle kerstmarkt

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

DBF-20121215-0022Oud-Beijerland – Na maanden van voorbereiden is alles helemaal klaar voor een fantastische en gezellige kerstmarkt in het centrum van Oud-Beijerland. Met ruim 100 kramen, een levende kerststal, warme dranken en een ijsbaan is alles aanwezig om in de juiste sfeer de mooiste kerstcadeaus te kopen.

Twee dagen lang, op vrijdag 12 en zaterdag 13 december, ademt het centrum van Oud-Beijerland een en al kerstsfeer. De middenstand is volop in kerststemming en door het hele dorp staan kramen en houten chalets waar van alles te koop is. ,,De chalets zijn weer groter dan vorig jaar, zodat het winkelend publiek nog beter kan worden geholpen,” vertelt Adri de Groot van de werkgroep die de kerstmarkt heeft voorbereid.
Die klus begint al vroeg in het jaar en neemt enkele maanden in beslag. ,,De laatste weken zijn er vijf mensen fulltime mee bezig,” weet werkgroeplid Janine Kats. ,,Het is ieder jaar weer anders, daar is geen draaiboek voor. Het is meer een puzzel waar we iedere dag een stukje bijleggen,” vult Adri De Groot aan.

De tweedaagse kerstmarkt valt dit jaar vroeg, zodat het publiek de kans heeft om volop originele kerstcadeaus te kopen bij de vele stands. Zo is er dit jaar veel te koop op het gebied van woondecoratie. Origineel handwerk is te zien bij de mandenmaker, glasblazer en de kaarsenmaker. ,,Het wordt echt funshoppen,” belooft Janine Kats.
De kramen staan op de winkeldijken, de beide Voorstraten, Ooststraat en Wilhelminaplein, Beneden Molendijk en het Molenplein. Op dit plein is ook een kinderijsbaan met huurschaatsen. De hele dag is er amusement op verschillende plekken in het dorp, zoals op het horecaplein aan de Oost-Voorstraat waar o.a. Edwin Monteyn en Laurèn ter Horst optreden. Ook op andere plekken en op de dijken is er kerstmuziek van koren en muzikanten. Bij de Veilingpassage is een ijscarver actief, hij zaagt figuren uit grote ijsblokken.

Op het Bierkadeplein is, naast de horecatent van Vino d’Amigo op beide dagen een fietsenstalling ingericht. Op zaterdag is het raadzaam de auto te parkeren bij WHW-bedrijven aan de Jan van der Heijdenstraat 11. Van daaruit onderhouden de Hoeksche Waard Runners een pendeldienst naar het centrum.

De kerstmarkt op 12 en 13 december duurt van 10.00 tot 21.00 uur, op beide avonden zijn de winkels ook geopend.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren