Voorlezen van Genesis tot Openbaring tijdens de Bijbelmarathon in de nieuwe kerk in Oud-Beijerland

Sanne Waldekker - Regioverslaggever Rijnmond
1 Min Read
Net een concertzaal! De nieuwe EGHW-kerk in Poortwijk Oud-Beijerland. Tot en met zaterdag wordt hier de volledige bijbel zonder pauze, dag en nacht hardop voorgelezen. - Foto Sanne Waldekker

OUD-BEIJERLAND – De complete Bijbel lezen. Hardop, zonder pauze, dag en nacht. Het gebeurt sinds dinsdagavond in Oud-Beijerland om het nieuwe kerkgebouw De Poort in te wijden.

De nieuwe kerk – met de uitstraling van een concertzaal – is van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard en biedt plek aan duizend bezoekers. Zaterdag om 10.00 uur wordt het gebouw officieel geopend.

 

Tot die tijd lezen zo’n driehonderd personen elk een kwartier voor. Van Genesis tot Openbaring. Een tijdje meeluisteren? Dat kan. De kerk in de wijk Poortwijk is dag en nacht open voor publiek.

Er wordt trouwens sneller gelezen dan verwacht, zegt een van de organisatoren van de Bijbelmarathon. Maar daar is iets op gevonden. Aan het eind van een uur is het desnoods even stil. Zodat de marathon op het hele uur weer helemaal op schema loopt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
Sanne Waldekker is de speciale regioverslaggever voor de Hoeksche Waard namens de regionale omroep Rijnmond. Verslaggever Sanne Waldekker werkt vanuit de Hoeksche Waard. Sanne werkt al ruim tien jaar voor Radio en TV Rijnmond en werkt samen met o.a. Hoeksch Nieuws
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren