Podiumplaatsen voor  Hoeksche Waardse kunstrijdsters  Britt Harmsen, Josefine Boer en Sacha van der Beek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Josefine Boer en Britt Harmsen

DORDRECHT – Op de Dordtse Sportboulevard werd  op zaterdag 13 oktober 2018 het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden Zuid-Holland verreden.Rijd(st)ers  van de Zuid-Hollandse kunstrijvereniging streden   in verschillende categorieën om de titel Gewestelijk Kampioen 2018 of de hoogst haalbare plaatsen.De Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden was met veel rijders vertegenwoordigd .

2eplaats voor Britt Harmsen


Britt Harmsen (13) uit Puttershoek rijdt dit jaar in de categorie Advanced Novice dames. In de ochtend een technisch moeilijke kür en ’s middags een geweldige lange kür. Met een puntentotaal  van 69,05  verbeterde zij haar  PB met 6 punten ten opzichte van de KNSB kwalificatiewedstrijd vorige week. Zondag schaatste zij zich verdienstelijk naar de 2eplaats op het podium.

Volgende week 20 en 21 oktober rijdt Britt en internationale wedstrijd In Duitsland, de Westfalen Cup in Dortmund. 

3eplaats voor Josefine Boer

In haar eerste jaar in de categorie  Basic Novice dames  reed Josefine Boer   (12) uit Oud-Beijerland  een prima mooie kür met een paar kleine foutjes. Zij laat progressie zien haar wedstrijden dit seizoen. Met een puntentotaal van 25,95 eindigde Josefine op een mooie 3eplaats.

Sacha van der Beek

3eplaats voor Sacha van der Beek

In de categorie Maxi  dames en een veld van 9 rijdsters  reed Sacha van der Beek ( 18) uit Maasdam dit jaar haar eerste wedstrijd in deze categorie.  Met een dubbele sprong en twee Axels  en met een puntentotaal van 19,22 wist ook  zij  een mooie 3eplaats te behalen.

Britt, Sacha en Josefine  werden gecoacht door  trainsters Nicole Goossens en Marieke Ter-Kruithof van  de Dordtse Kunstrijvereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren