Vuurwerkverkooppunten in de regio Hoeksche Waard goedgekeurd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Ter illustratie

VuurwerkAfstekenRegio – Alle 36 verkooppunten voor vuurwerk in Zuid-Holland Zuid zijn goedgekeurd.

Elk jaar vindt er een gezamenlijke controle plaats door inspecteurs van de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en de Brandweer Zuid-Holland Zuid. Tijdens intensieve inspecties van de opslag- en verkoopruimten is gelet op naleving door de ondernemers van de wettelijke eisen op het gebied van bouw- en brandveiligheid.

Goedgekeurde verkooppunten

De goedgekeurde vuurwerkverkooppunten zijn te herkennen aan een opvallend rode sticker op de deur en bijbehorende poster in de winkel.

Uit de voorcontroles blijkt dat alle goedgekeurde verkooppunten hun verplichte administratie op orde hebben. Daarnaast voldoen de opslag- en verkoopruimtes aan het Vuurwerkbesluit op het gebied van bouw- en brandveiligheid.

De voorcontroles worden jaarlijks door de omgevingsdienst in samenwerking met de Brandweer Zuid-Holland Zuid uitgevoerd. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan de sprinklerkoppen in verband met de 10-jaarlijkse keuring.

Veilig

Met het controleren van de wettelijke regels wordt de veiligheid voor inwoners en omgeving gewaarborgd. Het is voor inwoners een geruststellende gedachte om te weten dat het vuurwerk volgens de wettelijke eisen wordt opgeslagen en verkocht.

Tijdens de verkoopdagen op 29, 30 en 31 december doet de omgevingsdienst opnieuw controles. Bij deze controles wordt vooral gelet op het gedrag van het personeel. Er mag bijvoorbeeld niet teveel vuurwerk worden opgeslagen in de verkoopruimte. Ook geldt er per consument een maximale hoeveelheid vuurwerk die mag worden afgenomen en dienen verkopers zich te houden aan de leeftijdgrenzen voor de aanschaf van bepaald vuurwerk.

Namens 17 gemeenten

De Omgevingsdienst en Brandweer Zuid-Holland Zuid werken, namens de zeventien gemeenten samen aan veiligheid. OZHZ voert wettelijke milieu- en omgevingstaken uit zoals vergunningverlening, toezicht en handhaving. De brandweer draagt zorg voor brandbestrijding, hulpverlening, rampenbestrijding, risico- en crisisbeheersing.

Voor de zeventien gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid voert OZHZ samen met de brandweer jaarlijks de vuurwerkcontroles uit.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren