Natuurfotograaf Henny van Ockenburg toont werk in Immanuël

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Edelhert‘s-Gravendeel – Tot het einde van maart zal op de eerste verdieping van de ‘s-Gravendeelse locatie van Zorgwaard, het verzorgingshuis Immanuël, een foto-expositie te zien zijn van de ‘s-Gravendeelse natuurfotograaf Henny van Ockenburg. In de wandelgang bij de receptie worden meer dan twintig prachtige natuurfoto’s geëxposeerd.

Henny van Ockenburg (68 jaar) is al heel lang een fervent natuurfotograaf. Natuurfotografie is voor hem meer dan ‘gewoon’ een hobby. Het is ook een manier om te onthaasten van het jachtige dagelijkse leven. De natuuropnames vonden hoofdzakelijk plaats op de Veluwe en met name in het Nationale park “De Hoge Veluwe”. Andere opnames zijn o.a. in de Brabantse Biesbosch en in Indonesië (Sulawesi, het vroegere Celebes) gemaakt. Hier bezocht Henny ondermeer het Tangkoko natuurreservaat en de prachtige eilandengroep ‘Bunaken’. Het lukte hem om daar o.a. schitterende opnamen van een zeeschildpad te maken. Henny van Ockenbrug vertelt over zijn passie de natuurfotografie: ‘De natuur heeft al van jongs af aan mijn grote belangstelling gehad. Na mijn pensionering heb ik mij meer en meer toegelegd op vogels en ‘groot wild’.

De fototentoonstelling laat deels opnames zien van dit soort wild. Je moet er wel veel voor over hebben. Soms komen ze langslopen of -rennen, maar een andere keer moet je echt zoeken. Een foto van een ree met pasgeboren kalf is zeker een kwestie van goed kijken en geluk hebben. Maar er is zoveel te zien in Gods schepping, dat als ik een keer geen opnames kan maken van groot wild, ik puur geniet van de stilte om mij heen. Niet alleen op de Veluwe maar b.v. ook in het “Oude land van Strijen”, in de Brabantse en Dordtse Biesbosch. Als inwoner van ’s-Gravendeel ben ik dus heel blij dat ik dichtbij de natuur woon.

ZeeschildpadAls het mogelijk is ga ik meerdere keren in de maand naar de Veluwe. En zoek daar waar dan ook naar het wild. Zo heb ik foto’s van de dieren kunnen maken in de lente, zomer, herfst en winter. De foto’s in Indonesië zijn onder andere gemaakt tijdens een driedaags bezoek aan ‘Bunaken’, een groep eilanden. Er was daar zoveel te zien dat we er eigenlijk spijt van hadden dat we er maar voor drie dagen geboekt hadden’. Henny van Ockenburg is duidelijk een gepassioneerd natuurliefhebber, die niet alleen ‘mooie plaatjes’ wil schieten, maar ook anderen enthousiast wil maken voor de natuur.

Zijn fraaie expositie is vanaf 2 januari t/m 30 maart 2015 te zien op de eerste verdieping van Immanuël. Adres: Weegje no.3. Bezichtiging is mogelijk tussen 08.00 en 18.00 uur op werkdagen en op de zaterdag. De eerste verdieping is uiteraard ook via een lift te bereiken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren