Waterpolo heren ‘s-Gravendeel winnen in Dordrecht

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

DORDRECHT De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zondag 2 december 2018 de achtste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van de KNZB Regio West. Op het programma stond de confrontatie met de heren van MNC Dordrecht 7 in het zwembad van de Sportboulevard te Dordrecht.

ZVS, het grote Dordtse zwembad en de zondagavond zijn niet altijd de beste vrienden geweest, zo hebben resultaten uit het verleden meerdere malen bewezen. Ook dit seizoen moest het team er weer aan geloven, een wedstrijd op de zondagavond met als locatie het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht. Voor aanvang ontliepen beide ploegen elkaar slechts één punt waarbij ZVS in het voordeel was. Op papier hadden de s-Gravendelers debeste papieren, nu moest het nog in uitvoering worden gebracht.

 

ZVS kende een voortvarende start en nam direct het initiatief waarbij de inzet werd beloond via doelpunten van Renzo van Boven en Rob van der Bijl. De Seuters waren duidelijk de betere ploeg in het grote bad en continueerden hun spel in de tweede periode door er nog een schepje bovenop te doen. Daan de Zeeuw, Wessel Boersma en Robert van Son troffen doel. MNC kreeg tot dusver viermaal de mogelijkheid uit een manmeersituatie te scoren maar rondde er geen enkele met succes af. Telkens weer stuitten zij op de sterke achterhoede incluis keepers Martijn Stolk en Sjoerd van Oudheusden, welke beurtelings het doel verdedigden. Uiteindelijk wisten zijn tweemaal te scoren waardoor de stand halverwege de wedstrijd op 2-5 stond in het voordeel van ZVS.

 

Gedurende de tweede helft van de wedstrijd, en met name het laatste kwart, liet de thuisploeg zich steeds meer van haar onsportieve kant zien. Daar waar ZVS de regie en snelheid in handen had, was het MNC dat de confrontatie meer ging op zoeken en daarmee probeerde de s-Gravendelers uit haar spel te halen. Nadat Wessel Boersma zijn tweede goal had aangerekend en daarmee de stand op 2-6 was gekomen, ging de thuisploeg op jacht. MNC wist zich, hetzij soms letterlijk, terug te knokken tot 5-6 maar het bleek niet genoeg om de overburen te verslaan waardoor de drie punten mee naar s-Gravendeel gingen.

Door dit behaalde resultaat is ZVS gestegen naar de vierde plaats in de competitie.

Eindstand: 5-6

Periodestanden: 0-2, 23, 2-1, 1-0

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (2x), Renzo van Boven, Rob van der Bijl, Robert van Son en Daan de Zeeuw (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 8 december 2018 tegen de rode lantaarndrager SVH 5 uit Rotterdam in zwembad De Wellen te s-Gravendeel om 17.45 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren