Ventura Sport laat Buren ADO ontsnappen in spannende korfbalwedstrijd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

i283445314542821710._szw1280h1280_Strijen – Zaterdag stond de derby tegen ADO uit ‘s-Gravendeel op het programma, afgelopen seizoen was ADO duidelijk beter dan Ventura Sport. Nu had de ploeg van trainer Arthur Buitendijk de kans om revanche te nemen op de “buren”. Lange tijd leek dit ook te gaan lukken, echter verloor Ventura Sport op het laatste moment de grip op de wedstrijd waardoor ADO er een gelijkspel uit sleepte, eindstand 11-11.

In een matige eerste helft, waarin beidde ploegen moeite hadden om te korf te vinden, duurde het lang voordat er gescoord werd. Telkens werd er om en om gescoord en waren de verdedigingen van beide ploegen machtiger dan de aanval. Wellicht hadden beide ploegen last van de spanning die de derby met zich mee brengt, mede daardoor werd de rust bereikt met een 4-4 tussenstand.

Na rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamer. Ventura Sport pakte terecht een voorsprong van 2 punten en ADO bleef verzanden in het speelbeeld van de eerste helft. Lange tijd kon Ventura Sport haar wil op ADO leggen en leek het erop dat de punten in Strijen zouden blijven. Bij een 9-7 tussenstand miste Ventura Sport een strafworp en hieruit putte de ‘s-Gravendelers moed. Langzamerhand begon tegen het einde van de wedstrijd het speelbeeld weer een beetje te kantelen en kwam ADO langszij bij 11-11. Met nog ongeveer een minuut te spelen hadden beidde ploegen nog kansen op de winst, maar er werd niet meer gescoord.

De ploeg hield, gezien het speelbeeld, een katerig gevoel over aan deze derby. De punten hadden eigenlijk in Strijen moeten blijven, echter lag ADO op zijn knieën maar vergat de thuisploeg zichzelf te belonen. Neemt niet weg dat de afgelopen wedstrijden met regelmatig goed spel punten worden behaald en dit is goed voor het vertrouwen. A.s. zaterdag speelt Ventura Sport uit tegen Nexus in Schiedam. De tegenstander is de afgelopen weken op stoom gekomen en winst is belangrijk om aansluiting te behouden met de bovenkant van de ranglijst. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Schiedam.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld/Lennert Leunis 3, Danielle Boudewijns-Schelling/Annemieke Leunis 2 en Siebe Buitendijk 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren