Gemeente Binnenmaas weert kunstwerken met Jezus en Adolf Hitler

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Gemeentehuis-Binnenmaas5.cropresize.1Maasdam – De gemeente Binnenmaas heeft twee kunstwerken geweerd van een tentoonstelling in het gemeentehuis. De foto’s van Jezus en Adolf Hitler zijn niet geschikt voor in het openbare gebouw, vindt de gemeente. Ze kunnen kwetsend zijn. Een afbeelding van Jozef Stalin mag wel blijven hangen.

De afbeeldingen van Hitler en Jezus wilde de gemeente Binnenmaas, vanwege het ‘gevoelige karakter’, niet in het gemeentehuis exposeren, schrijft de gemeente in een reactie. “Mensen die binnenkomen, komen niet per definitie voor een tentoonstelling maar bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of het inzien van stukken. Zij worden ongevraagd geconfronteerd met een kunstwerk dat door sommige van onze inwoners als kwetsend ervaren kan worden.”

De kunstenaar mag van de gemeente met een nieuw voorstel komen om de ‘vrijgekomen ruimte’ te vullen. Dinsdag 13 Januari wordt het voorval besproken tijdens de vergadering van burgemeester en wethouders.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren