Korendijk gaat bijdrage leveren aan NL Doet

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

imageKorendijkNL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart as. Op deze data klaren Nederlanders massaal klussen voor anderen. Met deze actie wordt het belang van het vrijwilligerswerk in onze samenleving onderstreept.

Onder het motto “Vele handen maken licht werk” en vanuit maatschappelijke betrokkenheid wil de gemeente Korendijk dit jaar ook een bijdrage leveren aan NL DOET. Op donderdagmiddag 19 maart 2015, voorafgaand aan NL Doet, zullen het Korendijkse gemeentebestuur en de ambtenaren als vrijwilligers de handen uit de mouwen steken bij Korendijkse organisaties.

Wij vragen de Korendijkse organisaties (zoals stichtingen, verenigingen, scholen, peuterspeelzalen enz.) om hiervoor een klus aan te melden. Het gaat om korte klussen van een paar uur. Wij denken daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Koffie schenken;
  • Helpen bij bingo- of spelletjesmiddag voor ouderen;
  • Klussen op de kinderboerderij;
  • Op bezoek bij ouderen met bos een bloemen;
  • Speelgoed wassen voor een peuterspeelzaal of school
    enz.

Vanaf nu kunnen klussen telefonisch of per email aangemeld worden bij Viviane van Leest. Zij is te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag op telefoonnummer 0186-697777 of per e-mail [email protected] . De gemeente behoudt zich het recht voor om uit de aangemelde klussen een selectie te maken.

NL DOET en de uitreiking van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2015
In Korendijk was het de afgelopen jaren gebruikelijk om tijdens de nieuwjaarsreceptie de vrijwilligersprijs uit te reiken. Dit jaar wordt de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk 2015 gekoppeld aan de landelijk vrijwilligersdag NL DOET. Op 19 maart 2015 ’s avonds om 19.30 uur wordt tijdens een bijeenkomst voor de Korendijkse vrijwilligers in het gemeentehuis de winnaar bekendgemaakt en zal de uitreiking van de Frans Janssen Vrijwilligersprijs Korendijk plaatsvinden.

NL DOET landelijk
Ook op de website van het Oranje Fonds kunnen organisaties klussen aanmelden voor landelijke deelname aan NL DOET 2015. Het is daarbij mogelijk om hiervoor een financiële bijdrage van maximaal € 400,00 aan te vragen voor uw aangemelde klus.

Meer informatie over het aanvragen van een financiële bijdrage treft u aan op de website: www.nldoet.nl . De aanmeldingen op de website van het Oranje Fond staan los van de lokale actie van de gemeente Korendijk op donderdagmiddag 19 maart 2015.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren