ZBVH wint bij Stellendam

img_0147Stellendam – In de uitwedstrijd bij v.v. Stellendam behaalde het Zuid-Beijerlandse ZBVH een even verrassende als verdiende 0-1 overwinning.

De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd en slordig spel. De ruimtes op het veld waren klein en beide ploegen hadden daardoor moeite om tot enig aanvaardbaar voetbal te komen. Tegenvaller voor ZBVH was dat spits Dejan Bislimi al na 12 minuten geblesseerd moest afhaken. Aanstormend talent Justus Lagendijk bleek echter een prima vervanger. In het onvervalste partijtje flipperkast-voetbal kwamen de beide ploegen in de eerste helft verder nauwelijks tot echte kansen. Beide keepers kwamen zelden in beeld. De 0-0 bij de rust was dan ook een logische stand.

De tweede helft zette Stellendam aanvankelijk de Zuid-Beijerlandse Combinex-formatie stevig onder druk, maar echt lang hield het offensief geen stand. Al snel kon de Borremans-brigade zich weer onder de druk uit voetballen. Ook nu waren er echter amper kansen voor beide ploegen. De eerste 100%-kans in de wedstrijd was voor ZBVH-aanvaller Justus Lagendijk die in de 65e minuut een uittrap van de Flakkeese keeper pardoes in de voeten gespeeld kreeg. Jammer genoeg pegelde Lagendijk de bal vanuit kansrijke positie net over het Stellendam-doel. In de 74e minuut kwam ZBVH toch alsnog op voorsprong. In een fase waar de bal bij de Zuid-Beijerlanders, met 1 keer raken, vlot van voet tot voet ging, kwam de bal uiteindelijk via Pirmin Buitendijk bij de goed vrijgelopen Justus Lagendijk, die ditmaal met een knap schot in de uiterste hoek de Flakkeese keeper kansloos liet, 0-1. Toen 3 minuten later Stellendam-middenvelder Dul tegen zijn 2e gele kaart opliep en er met rood af moest zat de Borremans-elf op rozen. Professioneel werd hierna het laatste kwartier uitgespeeld en waren de beste kansen zelfs nog voor ZBVH, terwijl de attent keepende Hercules-keeper Jordi Verkerk nooit in de problemen kwam. Al met al een prima resultaat voor het piepjonge team( 6 spelers onder de 20 jaar ) van Robin Borremans dat, als een hecht team zonder dissonanten, drie dikverdiende punten op het conto kon bijschrijven. Opvallend was, zonder de anderen tekort te willen doen, het uitstekende spel van ,,youngster” Twan Breure, terwijl de verdediging onder leiding van prima aanvoerder Ferdinand Cats stond als een huis en voor de 2e keer dit seizoen de nul wist te houden.

ZBVH; Verkerk– de Jong, Bakker, Cats, Burger– Notenboom, Breure, van der Weijden– Konijnendijk (60,Buitendijk), Bislimi (12,Lagendijk), Andeweg.