Wethouder van der Werf prijst samenwerking basisschool en Gemiva-SVG Groep Symfonie in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

IMG_3896OUD-BEIJERLANDVol verwachting keken ze er al dagen naar uit, maar vandaag was het dan eindelijk zo ver: de eerste werkdag bij OBS de Zevensprong (locatie Noord) voor Christa, Husneyh en Tamara. De drie dames zijn cliënten van de Gemiva-SVG Groep (locatie Symfonie in Oud-Beijerland). Dat zij een verstandelijke beperking hebben, betekent natuurlijk niet dat ze geen werkzaamheden kunnen uitvoeren. Integendeel… reikhalzend keken ze er naar uit om hun talenten in te zetten voor de school! Samen met begeleider Evelyn werken zij vanaf vandaag elke dinsdag op de basisschool.

Ook wethouder Ina van der Werf was vandaag van de partij om met eigen ogen te zien hoe enthousiast de dames aan de slag gingen. De wethouder liet zich dan ook graag bijpraten door alle betrokkenen: Tabe Sneijer (directeur van de school), Monique Karsbergen (locatiehoofd Symfonie) en de cliënten met hun begeleider Evelyn.

Leerzaam

De cliënten van Symfonie voeren allerlei werkzaamheden uit zoals koffie en thee zetten, klaarzetten van spullen, opruimen en ondersteunen bij allerlei werkzaamheden. Directeur Tabe Sneijer vertelt dat dit niet alleen leerzaam is voor de cliënten van Symfonie, maar ook voor de leerlingen van de school. Het is immers heel belangrijk dat kinderen vertrouwd raken met mensen met een beperking. Dit was dan ook de reden om in gesprek te gaan met Symfonie. “Vandaag zien we het mooie resultaat,” aldus de schooldirecteur.

Trots

Wethouder Ina van der Werf is heel trots op het initiatief van de school. “Ik hoop van harte dat veel meer scholen in de regio dit soort dingen gaan organiseren. Want dat dit initiatief navolging verdient, staat voor mij als een paal boven water. Veel mensen praten alleen maar over de ‘participatiesamenleving’, maar vanmiddag wordt de daad bij het woord gevoegd. En daar gaat het om: geen woorden, maar daden.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren