Allereerste congres voor en met ADHD vrouwen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

ADHDRegioWie het heeft over ADHD, heeft het doorgaans over drukke of onhandelbare jongeren, kinderen – en dan met name jongens – die al dan niet aan de medicijnen moeten. Dat ook volwassen vrouwen de diagnose ADHD kunnen hebben, is vaak nog onbekend. En daar mag verandering in komen, want vrouwen hebben even vaak ADHD of ADD als mannen en worstelen vaak levenslang met de gevolgen. De organisatie ADHDvrouw wil vrouwen met ADHD op de kaart zetten. Daarom is er 7 maart een congres voor vrouwen met ADHD en professionals in de Jaarbeurs in Utrecht.

ADHD zit nog steeds in het verdomhoekje en vrouwen met ADHD al helemaal. Veel vrouwen krijgen pas op latere leeftijd de diagnose ADHD. Zij kampen dan al jaren met een problematiek die artsen niet herkennen of lopen met onbehandelde klachten die zorgverleners aan hormoonschommelingen wijten, met alle gevolgen van dien.

Wat ontbreekt, is gedegen voorlichting over en hulp bij ADHD specifiek gericht op vrouwen. Vandaar om te beginnen dit congres met lezingen en workshops door professionals en ervaringsdeskundigen en een informatiemarkt met een scala aan producten en diensten voor vrouwen met ADHD.

Psychiater Sandra Kooij, hoofd Kenniscentrum ADHD bij volwassenen bij PsyQ Haaglanden gaat tijdens het congres onder meer in op de typische kenmerken van ADD en ADHD bij vrouwen, de manier van omgaan met de klachten (coping) en de gevolgen. Andere sprekers zijn onder anderen Cathelijne Wildervanck, auteur van het ADHD-boek ‘Hoe haal je het uit je hoofd’ en G. Hooijer-Wojciechowska, MD PhD over ADHD en moederschap. Workshops zijn er op het gebied van seksualiteit, omgaan met ADHD en eetproblematiek. Deelnemende organisaties zijn onder (veel) meer ADHD Nederland, Vereniging Impuls, ADDcrusher Alan Brown en het ADHDfund.

De organisatie van het congres is in handen van kleine club zeer gedreven vrijwilligers, onder de naam ADHDvrouw. ADHDvrouw is gericht op het delen van kennis, ervaring en vragen en het op de kaart zetten van vrouwen met ADHD. De organisatie heeft als doel het creëren van een community van ADHDvrouwen, positief, genuanceerd en authentiek. ADHDvrouw is te vinden op twitter en Facebook.

Meer informatie: www.adhdvrouw.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren