Zilveren speld van verdienste voor drie PvdA leden uit de Hoeksche Waard

0
443
V.l.n.r. Esdra Minnaard, Fans Tuinder, Dick Hitzert en afdelingsvoorzitter Gee Rooimans, die kennis nemen van de bedankbrieven van partijvoorzitter Hans Spekman. - FOTO JELLE STELPSTRA

NIEUW-BEIJERLAND – Drie trouwe leden van de PvdA afdeling Hoeksche Waard zijn tijdens de afdelingsvergadering in dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland onderscheiden met de zilveren speld van verdienste van de partij.

Afdelingsvoorzitter Gee Rooimans koppelde drie nieuwsfeiten uit de vorige eeuw – het tweede wereldkampioenschap schaatsen van Kees Verkerk in 1967, het winnen van de Europacup door Ajax in 1973 en de historische verkiezingsoverwinning van Joop den Uyl in 1985 – aan de decorandi.

V.l.n.r. Esdra Minnaard, Fans Tuinder, Dick Hitzert en afdelingsvoorzitter Gee Rooimans, die kennis nemen van de bedankbrieven van partijvoorzitter Hans Spekman. - FOTO JELLE STELPSTRA
V.l.n.r. Esdra Minnaard, Fans Tuinder, Dick Hitzert en afdelingsvoorzitter Gee Rooimans, die kennis nemen van de bedankbrieven van partijvoorzitter Hans Spekman. – FOTO JELLE STELPSTRA

Dick Hitzert uit Heinenoord werd in 1967 lid van de PvdA. Hij was raadslid en vervolgens 20 jaar wethouder in Oud-Beijerland. In Binnenmaas was hij tot de verkiezingen van vorig jaar raadslid en voor dit jaar staat hij 19de op de lijst voor de Statenverkiezingen.

Rooimans riep in herinnering dat Hitzert lid werd toen de partij werd opgeschud door Nieuw Links met het manifest Tien over Rood. Ook in de Hoeksche Waard werd toen stevig gediscussieerd door socialisten en leden van andere politieke partijen.

Landelijk partijvoorzitter Hans Spekman memoreert in zijn bedankbrief aan Hitzert diens inzet voor de regionale samenwerking in de Hoeksche Waard en zijn maatschappelijke betrokkenheid. Spekman: ,,Dick, je bent een echte sociaal-democraat, altijd opkomend voor menselijk in moeilijke situaties, scherp en rechtvaardig.”

Esdra Minnaard uit Nieuw-Beijerland werd in 1973 lid van de PvdA, om al snel toe te treden tot de gemeenteraad van Nieuw-Beijerland. In zijn brief aan Minnaard schrijft Spekman: ,,Je bent bevlogen en gedreven. De partij doet nooit tevergeefs een beroep op je, je staat altijd klaar om in te springen waar we je ook voor vragen.

Frans Tuinder uit Numansdorp werd in 1985 lid. Ook hij werd al snel raadslid in Cromstrijen en na een tijd wethouder. Hij ging de politiek in via het sociaal-cultureel werk en verwierf een enorme dossierkennis. Spekman prijst Tuinder voor zijn warme sociaal-democratrische hart en het feit dat hij als burgerraadslid nog altijd betrokken is bij de politiek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.