Openkids Tennismiddag bij Tennisvereniging Puttershoek groot succes

515

imagePuttershoek – Bijna 100 kinderen genieten van tennisspelletjes op Open Kids Tennismiddag bij TVP. Tijdens het project Schooltennis met de basisscholen De Schelp en de Pijler hebben de leerlingen van groep 3 t/m 6 tijdens de gymlessen al kennis gemaakt met tennis. Op de Open Kids Tennismiddag konden de kinderen tennisspelletjes spelen op een echte tennisbaan op het park van TVP.

Open Kids Tennismiddag
Op woensdagmiddag 18 februari hebben 96 enthousiaste kinderen deelgenomen aan de Open Kids Tennismiddag. De kinderen hebben onder begeleiding van tennislerares Samentha Helderop en vrijwilligers van TVP (waaronder 5 jeugdleden van de vereniging) allerlei tennisspelletjes gedaan op de tennisbanen van de vereniging. Van al lopend met een bal op je racket klimmen over een bankje zonder de bal te laten vallen tot het oefenen van het slaan van een tennisbal over het net. Alle kinderen hebben ook nog een lekkere pannenkoek gegeten. Vele ouders van de kinderen hebben genoten van het plezier dat de kinderen uistraalden en konden zo de sfeer proeven bij TVP.

Succesvol Project Schooltennis
Tennisvereniging Puttershoek heeft in 2012 het initiatief genomen om jaarlijks een project Schooltennis uit te voeren in samenwerking met de basisscholen het Driespan en de Schelp in Puttershoek. Alle kinderen uit groep 3 t/m 6 hebben tijdens de gymlessen een tennisles gehad. Nadat het project vorig jaar bij het Driespan is uitgevoerd, was dit jaar de Schelp aan de beurt. Basisschool de Pijler uit Maasdam heeft dit jaar ook meegedaan aan het project. De lessen zijn verzorgd door Tennisschool Samentha Helderop en vrijwilligers van TVP samen met de leerkrachten. Alle leerlingen hebben een Schooltennis diploma ontvangen. ‘De leerlingen waren erg enthousiast en vonden het tennisspel met de ballonnen erg leuk. In de week na het tennis in de gymles hadden veel kinderen het nog over tennis en keken uit naar de Open Kids tennismiddag bij de vereniging’, aldus de leerkachten van de Pijler.

Stimulering sporten en bewegen
TVP en Tennisschool Samentha Helderop vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van sporten en bewegen door kinderen in het algemeen. Sportende kinderen hebben minder kans op overgewicht en presteren ook beter op school, blijkt uit onderzoek. ‘Ik hoop dat ik tijdens het schooltennis en de opendag kinderen en hun ouders heb kunnen inspireren om lekker te gaan sporten en enthousiast heb kunnen maken voor de tennissport in het bijzonder’, aldus tennislerares Samentha Helderop.

Jubileum actie 2015 en Maak kennis met tennis
TVP biedt leden 12 maanden per jaar tennisplezier, gezelligheid en vertier op een schitterende accomodatie met 8 verlichte “all-weather” banen. De vereniging, die dit jaar 45 jaar bestaat, biedt nieuwe leden met de jubileumactie de mogelijkheid om lid te worden tegen gereduceerde tarieven. Tennisschool Samentha Helderop biedt met de actie ‘Maak kennis met tennis’ om in 5 tennislessen de eerste tennisbeginselen aan te leren. Meer informatie over de jubileumactie, maak kennis met tennis en inschrijfformulieren zijn te vinden op de website: www.tvputtershoek.nl.

Algemene informatie
Tennisvereniging Puttershoek heeft ca 400 leden en beschikt over een prachtige accomodatie aan de Sportlaan (tegenover het gemeentehuis van Binnenmaas) met 8 verlichte “all-weather” Provision tennisbanen, twee miniveld banen en een oefenkooi. De vereniging bruist het gehele jaar van de (tennis)activiteiten voor recreatieve en wedstrijdtennissers en zeker ook voor de jeugd. De vereniging heeft een jeugdafdeling met ca 100 jeugdleden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.