30.000 euro voor nieuwe Jeugdfondsen in de Hoeksche Waard

129

Jeugdfonds_mediaHOEKSCHE WAARD –  – Met de donaties van maar liefst 30.000 euro vond het voorbije weekend de feestelijke aftrap plaats van het Jeugdcultuur- en Jeugdsportfonds Hoeksche Waard. De eilandelijke wethouders Sport en Cultuur waren in Alcazar aanwezig om de belangrijke euro’s in ontvangst te nemen.

Met behulp van de schenking krijgen ook kinderen uit minimagezinnen de mogelijkheid lid te worden van bijvoorbeeld een sportvereniging of kunnen ze muzieklessen gaan volgen. Sinds 1 januari 2015 is per kind een bedrag van maximaal 225 euro beschikbaar vanuit het Jeugdsportfonds (JSF) of Jeugdcultuurfonds (JCF). De vijf Hoeksche Waardse gemeenten financieren de fondsen voor een groot deel. Daarnaast worden de fondsen aangevuld door lokale en nationale sponsors. Na een eerdere bijdrage van 4000 euro kwam daar afgelopen zaterdag nog eens 30.000 euro bij van de Rabobank Foundation en de lokale Rabobank.

De overhandiging vond plaats tijdens het jubileumconcert van muziekvereniging Maasmuziek dat 20 jaar bestaat. Onder luid applaus van het aanwezige publiek namen de wethouders Mol, Tanja, Boogaart, Kievit en burgemeester Luteijn het enorme bedrag van 30.000 euro in ontvangst. ,,Ontzettend fijn dat hierdoor nu elk kind de mogelijk heeft iets aan sport of cultuur te doen. Met dank aan de beide fondsen,” aldus de dienstdoende presentatrice.

Foto Mary Romijn Fotografie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.