Gemeente Binnenmaas verkoopt aula’s begraafplaatsen Puttershoek en Mijnsheerenland

0
739

20150331 Ondertekening overeenkomst verkoop aulas Puttershoek en MijnsheerenlandBINNENMAAS – Op dinsdag 31 maart heeft gemeente Binnenmaas haar twee aula’s op de begraafplaats De Essenhof in Puttershoek en op de begraafplaats in Mijnsheerenland verkocht aan Zuidema’s Begrafenis Onderneming uit Klaaswaal.

Na onderzoek naar de verschillende beheersvormen heeft de gemeenteraad in 2013 besloten beide aula’s te privatiseren als onderdeel van de bezuinigingen op de gemeentelijke kosten. Lokale uitvaartondernemers zijn uitgenodigd om een bod te doen op de aula’s. Zuidema bracht hierbij het beste bod uit. Zuidema exploiteert sinds 2001 ook de aula op de begraafplaats in ’s-Gravendeel. De gemeente verwacht dat door de overdracht aan deze private partij de functie van de aula’s behouden blijft, terwijl er ook weer geïnvesteerd wordt in de gebouwen en de apparatuur.

Wethouder Joosten is bijzonder tevreden met de overdracht: ‘Met deze verkoop ronden wij een lang en zorgvuldig traject af waarna de gemeente goedkoper opereert, er eenmalig een forse bijdrage wordt gedaan aan de spaarpot van de gemeente én de aula’s behouden blijven. En dat ook nog met de medewerking van een Hoeksche Waardse ondernemer.’

André Zuidema van Zuidema’s Begrafenis Onderneming: ‘Met de aankoop van beide aula’s willen wij nog meer aan de wensen van families in verdrietige omstandigheden voldoen. Binnen afzienbare tijd worden de aula’s in Mijnsheerenland en Puttershoek gemoderniseerd, waardoor nabestaanden in een passende sfeer afscheid kunnen nemen van hun dierbaren.’

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.