Afsluiting fietspad Spuipark Oud-Beijerland vanwege bodemonderzoek naar asbest

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

asbest-mineraal1OUD-BEIJERLAND – Regelmatige gebruikers van het fietspad in het Spuipark weten dat de grond langs het pad recent is opgehoogd. Een oplettende inwoner attendeerde de gemeente op de aanwezigheid van ‘verdacht’ materiaal. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het om kleine stukjes (hechtgebonden) wit asbest gaat.

Onduidelijk is hoe het materiaal, afkomstig van golfplaten, hier terecht gekomen is. Uit voorzorg – we nemen het zekere voor het onzekere en willen elk risico, hoe klein ook, uitsluiten – wordt het fietspad afgezet.

Dit betekent dat fietsers, wandelaars en hondenbezitters voorlopig geen gebruik kunnen maken van het pad tussen de manege en de Spuidijk.

Onderzoek

De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf (de bekende ‘mannen in witte’ pakken) om de bodem op de locatie nader te onderzoeken. Los van de uitkomst van het onderzoek, laten we uit voorzorg alle materiaal opruimen. Dit onderzoek start op woensdag 15 april 2015. De afsluiting duurt minimaal een week.

Hoe verder?

Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om de verontreiniging zo snel, verantwoord en veilig mogelijk te verwijderen.

Er is zonder fysiek contact met het materiaal geen direct gevaar voor de gezondheid. Meer informatie over asbest en gezondheid is te vinden op de website van Dienst Gezondheid & Jeugd (voormalig GGD Zuid-Holland Zuid) op www.dgjzhz.nl). Ook kunt u bellen naar telefoonnummer (078) 770 85 00.

Via de website www.oud-beijerland.nl houden wij u op de hoogte van de actuele stand van zaken. Hebt u nog vragen of wilt u nadere informatie over asbest die niet over de gezondheid gaan dan kunt u contact opnemen met Stephan Dorst, telefoon (0186) 64 66 90.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.