Waterpolo heren ’s-Gravendeel winnen met dubbele cijfers

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

zvs’S-GRAVENDEEL – De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 18 april 2015 de eenentwintigste en tevens voorlaatste wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met Z&PC Rotterdam 4 in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren had de beschikking over een complete selectie. Daardoor konden er drie wisselspelers worden ingezet.

Op papier zou het team uit Rotterdam een makkelijke prooi moeten worden voor de ’s-Gravendelers. ZVS, momenteel tweede, was het aan hun stand verplicht om te winnen van deze middenmoter.

Tegen alle verwachtingen in was het Z&PC Rotterdam dat de score opende, ondanks dat ZVS de meeste kansen had weten te creëren tijdens de rommelige opening. De Rotterdamse bleek echter maar van korte duur te zijn. Zestien seconden later tekende Dennis Brobbel al voor de gelijkmaker. Patrick van Haarlem trof niet veel later ook doel en bracht daarmee zijn team op voorsprong (2-1).

ZVS schroefde het tempo in de tweede periode op en ging op jacht naar meer doelpunten. En dat lukte. Door treffers van Wessel Boersma (2x) en Daan de Zeeuw werd de voorspong vrij eenvoudig vergroot. Het was zeker niet het beste spel wat werd vertoond maar op erg veel weerstand hoefden de ’s-Gravendelers dan ook bepaald niet te rekenen. Uiteindelijk gingen beide teams de rust in met een tussenstand van 5-1 op het scorebord.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd domineerde de thuisploeg de wedstrijd. De Rotterdammers probeerden nog wel iets in te brengen maar moesten toezien hoe ZVS over hen heen walste. In zowel het derde als vierde kwart was de formatie Van Helfteren driemaal trefzeker. Via doelpunten van Rob van der Bijl, Wessel Boersma, Stefan Kuhlmann en driemaal Robert van Son werd de overwinning (11-3) veiliggesteld. Keeper Martijn Stolk wist door alert reageren te voorkomen dat de Rotterdammers uit een strafworp konden scoren.

Eindstand: 11-3
Periodestanden: 2-1, 3-0, 3-1, 3-1

Doelpuntenmakers: Robert van Son en Wessel Boersma (beiden 3x), Patrick van Haarlem, Daan de Zeeuw, Dennis Brobbel, Rob van der Bijl en Stefan Kuhlmann (ieder 1x)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.