Tweemaal goud en dubbel PR voor Blade van Heumen bij finale Nationale Zwemcompetitie te ’s-Gravendeel

0
336

13006619_1774506389439364_1796749124601070046_n’s-Gravendeel – Zaterdag 16 april 2016 zwommen we het vijfde en tevens laatste deel uit de Nationale Zwemcompetitie in zwembad De Wellen te ‘s-Gravendeel.

Deelnemende verenigingen: De Stelle (Stellendam), ZV Strijen, SG-HGA (startgemeenschap ZVH uit Hardinxveld-Giessendam en SVO uit Groot-Ammers) en ZVS uit ‘s-Gravendeel.

In ons eigen thuisbad werd de slotronde van deze competitie gezwommen. Bijna alle leden van onze wedstrijdploeg konden worden ingezet.

De wedstrijd startte met een estafette 4 x 50 meter vrije slag voor de categorie ‘meisjes jeugd 2 en later’. ZVS vaardigde twee teams af. Het resulteerde in een vierde en een vijfde plaats, maar de dames boden goed weerstand tegen de andere teams.

Er stonden dit keer geen lange afstanden (200 meter en meer) op het programma. Toch lukte het enkele zwemmers om hele happen van hun PR’s af te halen. Het meest opzienbarend was de prestatie van Isa de Vlaam op de 100 meter vrije slag. Zij verbeterde zichzelf met maar liefst vierentwintig seconden. Op dezelfde afstand haalden Dewi Sint-Nicolaas en Geerte Bakker elk zo’n vijf seconden van hun tijd af. Alianne Rollof verbeterde haar oude toptijd op de 100 meter rugslag met zes seconden en ze behaalde daarmee een mooie bronzen medaille.

Blade van Heumen kon zich deze middag toch wel de ster van de ploeg kronen. Hij zette zijn concurrenten op grote achterstand en behaalde twee gouden medailles. Op beide afstanden werden ook nog eens nieuwe PR’s gezwommen hetgeen de prestatie extra glans gaf.

Voor iedere prijswinnaar lag er dit keer een extra grote medaille gereed. Nog een reden voor iedere deelnemer om extra zijn/haar best te doen. ZVS heeft deze middag zes medailles binnen weten te slepen.

Goud:
Blade van Heumen (25 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag)

Zilver:
Celine de Jong (50 meter rugslag en 100 meter vrije slag)

Brons:
Alianne Rollof (100 meter rugslag), Igor Peters (50 meter vrije slag)

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 21 mei 2016 en zal plaatsvinden in zwembad Blokweer te Alblasserdam. Er zal dan de vijfde en tevens laatste ronde uit de sterke Regio West-competitie worden gezwommen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.