Expositie Ries Fiere in Immanuël in ‘s-Gravendeel

596

Werk Ries Fiere 2016‘s-Gravendeel – Een nieuw jaar betekent ook dat er in het ‘s-Gravendeelse Verzorgingshuis Immanuël/Dienstencentrum ‘t Weegje weer nieuwe tentoonstellingen aan de muren komen te hangen. Op de eerste verdieping, bij de receptie van Immanuël, zal tot einde maart een expositie van Ries Fiere uit ‘s-Gravendeel te zien zijn.

In de wandelgang bij de receptie sieren vanaf 5 januari 16 fraaie werkstukken van zijn hand de wanden. Ries Fiere, 66 jaar en sinds 1980 woonachtig in ‘s-Gravendeel begon in de jaren tachtig met tekenen en schilderen: ‘Alhoewel tekenen van jongs af mij sterk heeft aangetrokken ben ik met schilderen in acryl en olieverf eigenlijk pas in de jaren tachtig aarzelend begonnen, maar het heeft zich, gezien tijd- en ruimte-gebrek toen niet echt doorgezet. Maar nu tijd en ruimte volop aanwezig zijn (ik ben nu gepensioneerd en de kinderen zijn allang de deur uit) heb ik de penselen sinds enkele jaren weer ter hand genomen en me toegelegd op maken van aquarellen. Middels boeken en internet heb ik me verdiept in de specifieke technieken die hierbij mogelijk zijn en mij in eerste instantie toegelegd op het maken van portretten. Sinds kort varieer ik dit met het maken van landschappen e.d. Aquarelleren vind ik een spannende aangelegenheid. Toenemende ervaring in de verschillende technieken en met steeds minder steeds meer suggesties proberen te creëren zullen vast nog vele jaren een uitdaging blijven’, aldus Ries.

Zijn fijnzinnige, gedetailleerde aquarellen kregen al meteen na het inrichten lovende reacties. Mens en dier zijn de onderwerpen die het meest in beeld komen op de aquarellen die hij in Immanuël toont. Het is voor Ries Fiere de eerste expositie. En die is zeker een bezoekje waard.

Bezichtiging van de expositie is mogelijk tijdens werkdagen en tevens op de zaterdag. De eerste verdieping is uiteraard ook bereikbaar via de lift. De toegang is gratis.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.