Seniorencomplex De Spinhof in ‘s-Gravendeel gaat ook onderdak bieden aan reformatorische ouderen

0
2265

‘s-Gravendeel – Woningstichting HW Wonen en Zorgorganisatie Zorgwaard hebben in het seniorencomplex De Spinhof, in de Spinnerijstraat in ‘s-Gravendeel een zorglocatie voor ouderen met reformatorische achtergrond gerealiseerd. Enkele weken geleden namen de eerste bewoners er hun intrek.

De Spinhof is een ruim opgezet seniorencomplex in een rustige buurt in ‘s-Gravendeel. Naast de seniorenwoningen was er vanaf de oplevering het zogenaamde Logeerhuis ‘Intermezzo’ van Cavent gevestigd. Hier verbleven cliënten van Cavent. Cavent heeft al enkele jaren een nieuw onderkomen in de fraai gerestaureerde en intern verbouwde boerderij De Lindehoeve in Mookhoek en daardoor kwamen de logeerkamers van ‘Intermezzo’ beschikbaar. Het was al langer duidelijk dat er een zorgvraag was voor ouderen met dementie met een reformatorische achtergrond en HW Wonen en Zorgwaard hebben deze ruimte in De Spinhof nu geschikt gemaakt voor senioren. Theus van der Poel, manager intramurale zorg van Zorgwaard is heel blij met deze nieuwe locatie: ‘Het was duidelijk dat deze zorgvraag er was. Mensen uit dit deel van de regio moesten vroeger toch ‘uitwijken’ naar andere locaties van Zorgwaard, of kwamen zelfs buiten de regio terecht, in bijvoorbeeld het Verpleeghuis Salem in Ridderkerk. Nu kunnen mensen uit ‘s-Gravendeel en de naaste omgeving voortaan hier, in een vertrouwde omgeving terecht. Deze ruimte is nu helemaal toegespitst op gebruik door deze doelgroep. Dat is allemaal tot stand gekomen middels een hele positieve samenwerking met HW Wonen’.

Positieve rol Reformatorische kerken

In totaal zijn er in het voormalige Logeerhuis nu acht appartementen/kamers voor ouderen met dementie gerealiseerd. Daarnaast is er een gezellige en sfeervol ingerichte, gezamenlijke huiskamer en een keuken. Momenteel zijn er al zeven kamers bezet, waarvan eentje door een echtpaar. Aan beide zijden van de locatie kunnen de ouderen in een tuin zitten. Aan de achterzijde is dit een afgeschermde binnentuin. Theus van der Poel is trouwens bijzonder te spreken over de rol van de Reformatorische kerken: ‘De kerken hebben zich echt heel positief ingezet. Dat geldt zowel voor de totstandkoming van deze locatie, als ook wat betreft werving van bijvoorbeeld vrijwilligers. Inmiddels zijn er al 35 vrijwilligers die helpen met ondermeer koken en spellen doen. Daarnaast is er natuurlijk de steun van de mantelzorgers. Ook het benodigde aantal medewerksters is inmiddels bijna helemaal ingevuld. Zowel de mensen die hier als vrijwilliger helpen als de medewerksters hebben net als de ouderen ook een reformatorische achtergrond’.

Op 13 mei aanstaande zal er een officiële opening plaatsvinden van deze nieuwe zorglocatie op reformatorische grondslag.

(Foto’s: Arie Pieters/HW Wonen©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.