Strijen onderuit tegen Hellevoetsluis

0
721

vvstrijen_logo-kruizenZWStrijen – Bij aanvang was het belang van deze wedstrijd duidelijk voor de Strijense kanaries. Winst zou aanhaken bij de middenmoot betekenen – bij verlies zouden ze afhaken en moesten ze met een schuin oog naar de gevarenzone kijken.

Het begin was veelbelovend toen Sharlton Sambo vanaf de penaltystip mocht aanleggen nadat Chelly Martina onreglementair gestuit was binnen de beruchte lijnen. Keeper Nigel de Waard stopte echter de zacht ingeschoten bal.
In de 24e minuut kwam Hellevoetsluis op voorsprong. Een voorzet werd half geraakt door aanvaller Serkan Yavuzyigitoglu, maar daarmee verraste hij wel keeper Natoe dos Santos en hobbelde de bal het doel in : 0-1.
In de 31e minuut werd het zelfs 0-2 toen de bal na een flipperkastsituatie via de in eerste instantie in buitenspelpositie staande Ken Luyendijk in het Strijense doel belandde.

Na de rust maakte Vincent Monster zijn rentree na weken blessureleed. Vanaf de aftrap probeerde Desi Sanderse met een verre trap keeper Nigel de Waard te verrassen. Deze kon de bal nog tot corner verwerken, maar aansluitend wist Justin de Man de bal binnen te werken, waarna Strijen een overwicht opbouwde en Hellevoetsluis onder druk zette. Bij een uitval kregen zij toch het deksel op de neus toen de snelle Serkan Yavuzyigitoglu in de 71e minuut keeper Natoe dos Santos passeerde: 1-3.

In de resterende tijd probeerde Strijen nog met man en macht de bakens te verzetten, maar keeper Nigel de Waard liet zich niet verschalken. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter J. Noordhoek uit Barendrecht en het vernemen van de overige verrassende einduitslagen in de 2e klasse D kon geconcludeerd worden dat Strijen de komende wedstrijden aan de bak zal moeten. Na 10 wedstrijden hebben ze 12 punten, samen met Binnenmaas.
Aan kop staan 2 ploegen met 20 punten, vervolgens Piershil met 19 punten, daarna 4 ploegen waaronder NSVV met 18 punten. Na de 2 ploegen met 12 punten volgen 2 ploegen met 11 punten, 2 met 8 punten en onderaan staat Alblasserdam met 2 punten.

A.s. zaterdag speelt Strijen in Leiderdorp voor de KNVB-beker tegen 2e klasser RCL. 26 november wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen Alexandria ‘66, waarna 3 december DCV op bezoek komt in Strijen en 10 december de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen koploper BVCB in Bergschenhoek gespeeld wordt.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.