Kunstcommissie exposeert in ‘eigen’ Weegje

356

Kunstcommissie 't Weegje 2015 D1‘s-Gravendeel – Vanaf 10 januari t/m 30 maart zijn de muren van het ‘s-Gravendeelse Dienstencentrum ‘t Weegje ‘bezet’ met werkstukken van de leden van de kunstcommissie. Catja Nijboer, Els van den Boogaard en Arie Pieters tonen samen met plaatsgenote Annette van Driel-Kluit zo’n veertig werken in de hal en wandelgangen van ‘t Weegje.

In het Dienstencentrum worden in de ruimte op de begane grond alweer zeven jaar wisselende exposities gehouden. Een goede traditie die werd overgenomen van het vroegere Verzorgingshuis Immanuël aan het Immanuëlhof, waar men in 1992 begon met tentoonstellingen. Toen Immanuël in 2007 onderdeel werd van het Dienstencentrum werd de centrale hal en de aangrenzende wandelgangen ‘aangewezen’ als nieuwe expositieruimte. Dit keer is het dus de beurt aan de ‘eigen’ kunstcommissie van ‘t Weegje om deze ruimte te vullen met kunst. Catja Nijboer, Els van den Boogaard, Annette van Driel-Kluit en Arie Pieters exposeren overigens ook vaak solo, maar het leek de kunstcommissie een aardig idee om dit keer de kunstzinnige krachten te bundelen. Enkele jaren geleden exposeerden de drie leden van de kunstcommissie ook samen met Annette van Driel-Kluit in ‘t Weegje en die expositie zorgde voor aardig wat positieve reacties. Ook deze nieuwe expositie is een heel gevarieerd geheel geworden. Dat komt o.a. mede doordat de vier exposanten diverse technieken gebruiken. En ook worden er heel verschillende onderwerpen in beeld gebracht.

Schilderijen en tekeningen

Catja Nijboer, Els van den Boogaard en Annette van Driel-Kluit werken momenteel vaak met het medium acrylverf. Dit levert vaak mooie, kleurrijke schilderijen op. Acrylverf is ook goed te gebruiken in gemengde technieken. En werken op een groot formaat kan ook prima. Dat hebben de drie exposantes dan ook regelmatig gedaan met fraaie resultaten. Sfeervolle landschappen, bloemen, expressionistisch getinte werkstukken het is allemaal te zien in de hal van ‘t Weegje. Arie Pieters werkt vrijwel uitsluitend met kleurpotlood, soms in combinatie met pastel. Zijn meest prominente onderwerpen zijn vogels en dieren en dan met name vogelsoorten, die men ook in de eigen regio (Hoeksche Waard) aan kan treffen. De expositie is grotendeels in de centrale hal ondergebracht, maar er is ook nog een deel te zien in de twee wandelgangen in het Dienstencentrum. Bezichtiging is mogelijk op werkdagen en tevens op de zaterdag, tussen 08.00 – 18.00 uur. De toegang is uiteraard gratis.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.