FC Binnenmaas wint derby overtuigend van ‘s-Gravendeel

fcbinnenmaas’s-Gravendeel. – Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma en niet zomaar een wedstrijd, een echte derby tegen ’s-Gravendeel.Een wedstrijd waar FC Binnenmaas 3 redenen had om te winnen, vanwege de stand, vanwege de strijd om de periode en omdat het ’s-Gravendeel is.

In de 6e minuut was het ’s-Gravendeel met de eerste serieuze mogelijkheid. Wesley Meuldijk kon de bal vrij richting doel koppen, na een vrije trap die in de 16 werd gebracht alleen deze ging net naast het doel.
In de 9e minuut was FC Binnenmaas gevaarlijk met een hard afstandschot van Johnny Maijers, deze werd gestopt door Pieter Lerensveld, de doelman van ‘s-Gravendeel.In de 18e minuut was FC Binnenmaas opnieuw gevaarlijk. Ditmaal was het Danny Maijers die na goed storen op de verdediging van ’s-Gravendeel op het doel kon schieten van de doelman van ’s-Gravendeel, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. In de volgende 15 minuten was het vooral ’s-Gravendeel dat de druk opvoerde en dit resulteerde tot een schot op het doel van Martin Remmers door Jeffrey van Twist, maar deze ging net over.
Uiteindelijk was het FC Binnenmaas dat op een 1-0 voorsprong kwam. Johnny Maijers had de bal van Remco van der Stel gekregen en schoot van buiten de 16 in de linker onderhoek.Nu was het zaak voor de mannen van Leo Dekker om deze voorsprong vast te houden zo vlak voor rust. Een minuut na de openingstreffer was er zelfs een grote mogelijkheid voor de 2-0. Sjoerd van der Pers schoot de bal net over na een prima combinatie met Johnny Maijers. Toch kreeg ’s-Gravendeel nog een grote kans vlak voor rust, wat zomaar de 1-1 kon betekenen.
Wesley Meudlijk kon van dichtbij vrij inschieten, maar deze bal ging net naast in plaats van in het doel.

De 2e helft kon FC Binnenmaas met de wind in de rug voetballen en ze hadden al eerder uit bij SSS bewezen dat dit nog wel eens een gevaarlijke kracht kan zijn.Na wat kleine mogelijkheden van beide ploegen was het in de 59e minuut Bas de Kruijff die via de linkerkant een goede scherpe voorzet gaf op Danny Maijers, maar de bal was net de scherp. 12 minuten later was er dan eindelijk weer een doelpunt en was het opnieuw FC Binnenmaas dat kon juichen. Via een hoekschop van Danny Maijers kwam de bal voor de voeten van de hard werkende Sander de Heus en hij wist de bal door middel van een hakbal in het doel te krijgen. Hiermee kwam de stand voor FC Binnenmaas op een bevrijdende 2-0. Vanaf dat moment wist ’s-Gravendeel dat er niks meer te halen viel en leken ze de nederlaag te accepteren. FC Binnenmaas nam hier geen genoegen mee en wilde meer en kreeg ook meer. In de 81e minuut was het Mike Post, die een zeer sterke wedstrijd speelde, die Danny Maijers wegstuurde. Danny bediende Sander de Heus met een perfecte voorzet, die de bal op zijn beurt hoog in het net binnen schoot en de wedstrijd besliste met de 3-0.

Door deze overwinning heeft FC Binnenmaas uitstekende zaken gedaan in de stand, maar ook voor de 3e periode, mede door gunstige uitslagen van concurrenten. Volgende week staat thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter Seolto op het .

Opstelling : Martin Remmers, Leon van der Stel, Robbie Pors, Mike Post, Bas de Kruijff, Johnny Maijers, Remco van der Stel, Danny Maijers, Sjoerd van der Pers en Sander de Heus.

Wissels: Tim Vos, Kevin Kuijer, Charlie de Graaf, Rob Verbaas, Davind Engels en Lennert Kleywegt.