Strijen verliest bij aankomend kampioen Zuidland

249

collingzuidlandstrijenZUIDLAND – Na de 4-2 nederlaag tegen Zuidland en de winst van Lombardijen tegen Papendrecht weet Strijen dat er nog 2 maal gewonnen moet worden om de p/d duels te ontlopen.  A.s. zaterdag moeten de kanaries op bezoek bij het op 3 punten afstand staande Lombardijen en op de slotdag van de reguliere competitie komt het nu nog 5 punten minder tellende Drechtstreek op bezoek in Strijen, maar weet dat Drechtstreek a.s. zaterdag het reeds gedegradeerde Pernis ontvangt.  

Nadat Strijen het beginoffensief van Zuidland doorstaan had kwamen ze onder de druk uit en kwamen zelfs in de 20e minuut op voorsprong. Een voorzet van Jasper Huisman belandde tegen de arm van een Zuidland-verdediger, waarop Stephan Baay de toegekende penalty feilloos benutte. Keeper Sem Kerkhof, die de zieke Jordy Hofman prima verving, zorgde met enkele goede reddingen dat de voorsprong gehandhaafd bleef, maar moest zich in de 37e minuut gewonnen geven toen slordig balverlies op het middenveld de gelijkmaker van Sediq Walizada betekende. Op slag van rust kreeg Strijen nog een tegenslag te verwerken, toen  aanvoerder Jordi van Marion – onlangs vader geworden van zoon Tigo – na een discussie met scheidsrechter Metzler zijn 2e gele kaart kreeg en voortijdig mocht gaan douchen. 

Vlak na de rust wist Stephan Baay met een in de uiterste hoek geplaatste bal Strijen weer op voorsprong te zetten, maar Sediq Walizada wist in de volgende minuut de bal na een goede redding van Sem Kerkhof in de rebound in het Strijense doel te werken. In de 58e minuut was het opnieuw Walizada – volgend jaar acterend bij SHO – die uit een hoekschop koppend de 3-2 aantekende, waarna in de 75e minuut Marcel v.d. Berg ook koppend na een hoekschop de 4-2 eindstand bepaalde. In de slotfase viel keeper Sem Kerkhof uit met een liesblessure en kon Kees van der Pligt zijn rentree maken inde Strijense hoofdmacht.
 
Zuidland heeft a.s. zaterdag tegen Wieldrecht aan 1 punt voldoende om kampioen te worden. Welke ploeg met Pernis direkt degradeert naar de 3e klasse is nog een groot vraagteken evenals welke ploegen gaan strijden om de p/d duels voor degradatie en promotie.   
Foto :Peter van Soest – Zuidland

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.