Op Tweede Kerstdag ontspannen wandelen door de polders van de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Kerstwandeling 2015 op De PeerdegaerdtStrijen – Na het grote succes tijdens de eerste editie met bijna 200 deelnemers vorig jaar, heeft De Peerdegaerdt besloten weer een kerstwandeling te organiseren. Samen met Hart voor Regelen en Meer Waard verzorgt het Strijense landgoed een ontspannen kerstwandeling door de mooie polders van de Hoeksche Waard.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5 en 8 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Hans Hartmann, inspireren deelnemers om om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Aansluitend kunnen deelnemers het landgoed bezoeken, dat onder meer bekend staat vanwege de door de bekende tuinarchitecte Mien Ruys aangelegde wandeltuin en het aanwezige natuurbelevingspad. Voor kinderen extra interessant vanwege de aanwezige dieren op De Peerdegaerdt, zoals de Friese paarden, schapen, kippen, ganzen en varkens.

Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard

Vorig jaar was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “de kerstwandeling is uitgezet door Hans Hartmann. Hans staat bij vele enthousiaste wandelaars bekend voor het uitzetten van leuke wandelingen. Veel mensen vinden het daarnaast fijn om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook zijn er natuurlijk veel mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doen dan traditioneel de kerst vieren”. Tijdens de eerste editie kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af.

Stevige erwtensoep

Waar afgelopen jaar de catering nog niet helemaal vlekkeloos verliep door problemen met de elektriciteit en een onverwacht hoge opkomst, is dit jaar de samenwerking gezocht met Daantje Kookt uit Dordrecht. Deelnemers aan de kerstwandeling kunnen op De Peerdegaerdt terecht voor koffie of thee en een stevige erwtensoep, deze versnaperingen zitten bij de deelnamekosten inbegrepen. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een onbespoten Peerdegaerdts dubbelsapje. De volgorde van de consumpties maakt niet uit, zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld starten met iets te drinken op De Peerdegaerdt en de wandeling eindigen met een stevige erwten- of tomatenpaprikasoep. Voor degenen met extra trek is het mogelijk om ter plaatse nog een broodje worst of een saucijzenbroodje te kopen. Geheel vegetarisch, want Daantje kookt alleen vegetarisch, wat mooi aansluit bij de kerstgedachte.

Kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen 7,50 euro per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee, toegang tot Landgoed de Peerdegaerdt, koffie, thee of onbespoten dubbelsap uit de aanwezige boomgaard en een stevige erwtensoep of tomatenpaprikasoep. Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur, de keuken sluit om 15.30 uur. Het startpunt is Landgoed de Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen. Opgeven vooraf is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via [email protected] . Meer informatie kunt u vinden via www.peerdegaerdt.nl en https://www.facebook.com/peerdegaerdt .

Kerstwandeling 2015 op De Peerdegaerdt


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.