Dodenherdenking in Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

4 en 5 mei logoBINNENMAASDe Nationale Herdenking op maandag 4 mei vindt in Binnenmaas plaats in ’s-Gravendeel en Heinenoord.

Heinenoord

In Heinenoord spreekt burgemeester A.J. Borgdorff net voor 20.00 uur bij het monument Moeder aan de N217 in Heinenoord. Belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur welkom in gebouw De Tienvoet. Daar vandaan loopt het gezelschap naar de begraafplaats aan de Oud-Heinenoordseweg. Ook daar wordt een moment stilte in acht genomen. Vervolgens vindt bij het monument Moeder de Dodenherdenking plaats. Voor het volledige programma kijkt u op de website heinenoord.weebly.com/herdenking-4-mei-2015.

‘s-Gravendeel

Wethouder H.C.J. van Etten spreekt in de Nederlands Hervormde Kerk in ’s-Gravendeel, waar om 19.00 uur een bijeenkomst begint. Rond 19.45 uur start vanuit de kerk de Stille Tocht naar de oude begraafplaats aan de Kerkstraat. Daar worden om 20.00 uur de twee minuten stilte in acht genomen, waarna de kranslegging bij de oorlogsmonumenten plaatsvindt. Leerlingen van basisscholen De Schelf en de Bouwsteen werken mee aan het programma. Kijk voor het volledige programma op www.4-oranje.nl/Programma4mei.html.

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangt de Nederlandse vlag halfstok en zonder wimpel op het gemeentehuis en alle kerktorens in gemeente Binnenmaas. Om 20.00 uur worden op de herdenkingsplaatsen en in de naaste omgeving twee minuten stilte in acht genomen. De kerkklokken zullen om 20.00 uur dan ook niet luiden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.