Groot Skate-event in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Skate_5-26_5PUTTERSHOEK – Zondag 31 mei is het skate event van Binnenmaas! Op de skatebaan aan de Sportlaan 6 in Puttershoek is de jaarlijkse skatewedstrijd van Binnenmaas: Skatefest. Daarnaast zal er op de ijsbaan/skeelerbaan een longboardmarathon gehouden worden.

Het Skatefest wordt georganiseerd door jongeren samen met het jongerenwerk van Welzijn Hoeksche Waard voor Skateboarders en inlineskaters. Het inschrijven voor deelname kan op zondag 31 mei t/m 13.00 uur bij de jurytafel en de kosten zijn 5,-.

Om 13.30 uur gaan we beginnen met een jamsessie, waarin de beste trucs in 5 minuten worden geshowd.

Daarna zal er een clinic plaatsvinden voor inlineskaters en skateboarders, hierin leren kinderen van de ervaren helden uit Binnenmaas de basistricks bijv een ollie of airen (springen met inline skates). De kosten voor de clinic zijn 2,-

Er volgt dan een onderdeel voor skateboarders: Rock the Funbox. En voor inline skaters Rock the Box3. In deze onderdelen laten de skaters zoveel mogelijk trics zien op de boxen.

Er is ook nog een prijs voor the beste trick van de dag. De prijzen zijn gesponsord door: Skatestore, Almost en Thisissoull. Net als elk jaar staat de BBQ weer aan en worden de beste broodjes hamburger gebakken van Binnenmaas en verkocht voor het goede doel. De hamburgers zijn dit jaar gesponsord door de Plus Hans Bogaerts in Mijnsheerenland.

De longboard marathon word georganiseerd door Welzijn Hoeksche Waard en een groep enthousiaste jongeren uit jongerencentrum Question.Jongerencentrum Question is een plek waarin jongeren van 12 tot 18 jaar elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren zoals bandavonden, longboard cruisen en girlzz middagen. Ook de tienerdisco’s voor groep 7 en 8 worden door deze groep georganiseerd.

Het jongerencentrum wordt in de toekomst gerealiseerd in het nieuwe dorpshart in Mijnsheerenland. De groep jongeren wil op verschillende manieren geld ophalen om het nieuwe jongerencentrum in te kunnen richten. Omdat de jongeren zo actief zijn met longboarden willen ze via een longboard marathon geld ophalen.

De longboarders gaan op de schaatsbaan van puttershoek zoveel mogelijk rondjes van 400 meter longboarden, voor deze sportieve prestatie laten zij zich sponsoren. Dit kan per rondje of voor een vast bedrag. Deelnemers die geen sponsorgeld binnen halen, betalen een inschrijfbedrag van 10 euro. Ook zijn er deze dag prijzen te winnen in verschillende categorieën. Aanmelden om mee te doen kan via [email protected]

Wil je zelf deel nemen aan de Longboard Marathon? Inschrijving start om 12:30 en verwachte eindtijd is om 18:00uur.

 

Kom op zondag 31 mei naar de Sportlaan 6 in Puttershoek om alle sportieve jongeren en aanstormend talent van Binnenmaas aan te moedigen. Daarnaast is deze dag succesverzekerd van een gezellige sfeer. Voor meer informatie kijk op www.jonghoekschewaard.nl of bel naar Welzijn Hoeksche Waard 088 7308900


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.