Atleet John van Gilst uit ’s-Gravendeel in het zonnetje gezet

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

20150521 Felicitatie John van Gilst NK halve marathon Arie Mol 001 klein’s-Gravendeel – Donderdagochtend 21 mei verraste wethouder Mol de 70-jarige atleet John van Gilst uit ’s-Gravendeel thuis met een bos bloemen. Hiermee feliciteerde wethouder Mol de heer Van Gilst met zijn prestatie op het Nederlands kampioenschap halve marathon bij de Masters M70 in Leiden afgelopen weekend.

Hij is derde geworden met een prachtige tijd van 1.46.37. Daar kunnen we als gemeente Binnenmaas trots op zijn! Wethouder Mol vindt het ook een bijzondere prestatie en als hardloper heeft hij veel respect voor hem. Van Gilst liet doorschemeren de komende jaren te blijven trainen zodat hij aan deze wedstrijden mee kan blijven doen.

Met de prestatie van afgelopen weekend kwalificeerde Van Gilst zich voor het WK Masters in Lyon (Frankrijk) in augustus. Eerder had hij zich al gekwalificeerd voor de vijf en tien kilometer van deze wereldtitelstrijd. Van Gilst verwacht in Lyon geen ereplaatsen te halen, maar wel een top tien-klassering.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.