Provincie Zuid Holland blijft streng handhaven bij risicobedrijven

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

provincie_zuid-hollandZuid-hollandOm de risico’s voor inwoners en werknemers zo klein mogelijk te houden, zet het nieuwe provinciestuur van Zuid-Holland de lijn van strenge toezicht en handhaving bij chemische risicobedrijven door. Portefeuillehouder Milieu inclusief Toezicht en Handhaving blijft gedeputeerde Rik Janssen (SP).

Na een lange periode van een terugtrekkende overheid en veel incidenten is de aanpak van bedrijven die onder het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO) vallen de afgelopen collegeperiode (2011-2015) flink aangescherpt.

Met de SP’er aan het roer zijn onder meer de onaangekondigde inspecties bij deze bedrijven heringevoerd en is de positie van klokkenluiders versterkt. Ook moeten bedrijven nu beter met omwonenden communiceren.

Om het toezicht en de handhaving op risicobedrijven de komende vier jaar nog beter te kunnen uitvoeren, worden toezicht- en handhaving deze collegeperiode gescheiden van vergunningverlening.

Daarnaast wordt er door het nieuwe provinciebestuur van VVD, CDA, D66 en SP dat vorige week aantrad onverminderd geïnvesteerd in een veilige en schone leefomgeving.

BRZO
In bedrijven die vallen onder het BRZO wordt gewerkt met grote hoeveelheden gevaarlijke chemische stoffen. Het betreft zowel complexe chemische procesindustrie en raffinaderijen als eenvoudige opslagbedrijven.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.